Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, dün yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan TOKİ Sosyal Konutları’ndaki vatandaşların Yenimescit Mahallesi’ne bağlanmak istemesiyle ilgili değerlenmede bulundu.

Fikret Kantar, TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşayan bazı vatandaşların Yenimescit Mahallesi’ne bağlanmak için talepte bulunduğunu ifade ederek, “Benim mahallemden TOKİ konutlarına taşınan birçok vatandaş var. 7 yıldan buyana muhtarlık görevimi yerine getiriyorum. Çalışmalarımdan memnun oldukları için böyle bir talep olduğunu düşünüyorum. Bayram Ali ağabey 20 yıllık muhtar ve bizden daha tecrübeli. Daha bilgili ve daha iyi hizmet sunabilir. Bu konu bir alışkanlık diye düşünüyorum.” dedi.

KAÇAK BARAKALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal konutların çevresinde kaçak olarak yapılan barakalar hakkında da konuşan Kantar, şunları söyledi: “Rahat ve modern bir yaşam için bu konutlar yapıldıysa etrafına izinsiz yapılar yapılması doğru değil. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz. Doğrusu bu. Konutlar içerisinde dükkanlar var. Bu dükkanlar var iken baraka tarzı yapılar yapılmasının mantığı yok.”