SONGÜL KONAR

Günler öncesinden meteorolojiden Trakya’ya kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Cuma gecesi geç saatlerde başlayan gün boyu durmadan yağan kar, Trakya’da birçok yerde hayatı olumsuz etkiledi. Keşan’da kar yağışından, özellikle cumartesi halk pazarını kuran esnaf etkilendi. Yoğun yağan kar ve şiddetli rüzgâr sebebiyle pazarcı esnafı tezgâhını kuramadı. Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazar Yeri Kompleksinde tezgâhını açan birkaç esnaf ve alışverişini yapmak için gelen vatandaş bu duruma isyan etti.

“PAZAR YERİNİ YAPTIK DEMEK İÇİN YAPMIŞLAR”

Yağan kar ve olumsuz hava koşullarından alışverişini yapamayan vatandaş: “Pazarcının hali ortada. Onları anlayan yok. Günler öncesinden topladıkları malların ellerinde kalmasına yazık. Pazar yerini yaptık demek için yapmışlar. Sadece kar yağışı değil, yağmur yağışı, rüzgârlı hava, yazın güneş bunların hepsi esnafı etkiliyor. Yinede satışını yapıp evine ekmek getirmek için açılan birkaç tezgâh var, görünen o ki esnaf ta şikâyetçi fakat duyan da gören de yok.” dedi.

“UMUDUMUZ YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLERDE”

Tezgâhını kuran esnaf ise: “Yıllardır halimiz ortada. Günler öncesinden topluyoruz malımızı, etrafa bakın kaç tezgâh var. Bize de yazık çöpe atılan malada. Vatandaş evine yiyecek alamıyor, bizde satış yapamıyoruz. Umudumuz yaklaşan yerel seçimlerde. Adayların güzel vaatleri var, verilen vaatler inşallah sözde kalmaz. Kapalı bir Pazar yeri hem pazarcı esnafına hem alışverişini yapan vatandaşa faydalı olacak.” şeklinde konuştu.