HABER MERKEZİ

Tepkilerini yol keserek gösteren mahalleliler trafiği geçici bir süreliğine kapatırken, mahallede alınan karantina kararı kaldırıldı. Artan koronavirüs vakaları sonrasında Paşayiğit Mahallesi, 21 Mart 2021 tarihinde karantinaya alınmış, 20'yi aşan hasta sayısı nedeniyle mahalleye giriş ve çıkışlar tamamen kaldırılmıştı. Edirne Valisi Ekrem Canalp'in de ziyaret ettiği Paşayiğit Mahallesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri o tarihten bu yana bölgede yalnızca transit geçişlere izin veriyordu. Aradan geçen zamana ve vaka sayılarının düşmesine rağmen karantina kararı kaldırılmayınca, duruma tepki gösteren mahalleli sabah saatlerinde bir araya gelerek Edirne-Keşan karayolunu ulaşıma kapatarak tepkilerini gösterdi.

Konu ile ilgi açıklama yapan Paşayiğit Mahallesi Muhtarı Orhan Mutlu, şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz haftadan bu yana 9 gündür mahallemizde karantina vardı. Halkın çoğunluğu cambaz biliyorsunuz, onların alacak verecekleri, günü geçen kredileri ve ödemeleri vardı, maaşlarını çekemiyorlar ve de insanlar bunalmıştı. Bu sebepten dolayı sabah saatlerinde toplanarak yolu kapatmak suretiyle eylem yaptılar. Ancak buradan geçen araçların konuyla ilgisi yok, suçları yok. Bir süre sonra kapattığımız yolları açtık, arından da Kaymakam Bey'i aradık. Ona yaşadığımız durumu, yolların kapatıldığını ancak sonrasında açıldığını anlattık. Sonrasında kendisi de bizi anladı ve mahallemizin karantinasını kaldırdı."

"BELEDİYE ARAYIP GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİ"

Karantinanın kaldırılmasının ardından vatandaşların sokaklara döküldüğü mahalledeki son durumu "Şu anda tekrar açıldık, bütün herkes sanki 1 sene boyunca kapatılmış gibi bunalmış vaziyette olduğunu gördük. Bunalıma girdi insanlar" şeklinde anlatarak şu anda mahallede hasta ve temaslı olmak üzere 10 vaka bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mutlu, Kaymakam Yılmaz'a teşekkür ederken, Keşan Belediyesi'ne ise "Kaymakam Bey'imiz sağ olsun geldi açtı; ancak Belediyemiz, meclis üyelerimiz bir tanesi bile geçmiş olsun demedi" ifadelerini kullanarak sitem etti.