Keşan Bakkallar ve Manavlar Odası Meclisi üyesi Şakir Kızılcık, Ramazan ayı boyunca karpuzun kilogramının 1,00 lira civarında seyredeceğini söyledi.

Birçok meyve ve sebzenin yetiştirildiği bir bölgede olunduğundan dolayı Ramazan ayında fiyatların genel olarak düşeceğini belirten Kızılcık, önümüzdeki günlerde karpuzda da düşüş yaşanabileceğini belirtti. 

YAŞ MEYVE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANMAZ
Şakir Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: “Birkaç meyve sebzeden hariç bir artış olacağını düşünmüyorum. Artış olacağını düşündüklerimden birisi kiraz. O da sezonu bittiği için. Karpuz 1 lira civarında satışı devam eder. Köylü kendi üretimini traktör ile piyasaya çıkardığı zaman fiyatlarda düşüş olur. O düşüşde fazla olmaz. Yine de yaş meyvede neyin ne olacağı belli olmaz. Ramazanda kuru bakliyatta fiyatlarda büyük değişimler olabilir.”

Ertuğrul Yayagaç

MALİYETLER FAZLA

Trakya bölgesinde fazla karpuz yetiştirilmediğinin altını çizen Ertuğrul Yayagaç, Ramazan boyunca fiyatların 1 lira civarında seyredeceğini belirterek, “Şu an bendeki karpuz Fethiye’den geldi. Halden 0,55 alışım var. 0,20 de nakliyesi var. Bana maliyeti 0,75 lira oluyor. Bu yıl bu fiyatların düşeceğini tahmin etmiyorum. Bu sene az karpuz var piyasada. Geçen sene Beyendik’te 800 dönüm karpuz tarlası varken bu yıl tahminen 50-60 dönüm karpuz tarlası var. Bu nedenlerden dolayı bölgemizde fiyatlar bu seviyelerde devam edecek.” şeklinde konuştu.

Davut Ükünc

TÜRKİYE’DE ÜRETİM FAZLA

40 senedir karpuz sattığını belirten Davut Ükünc, Ramazan ayında karpuz üretiminin az olmasının karpuz fiyatlarının artmasına neden olmayacağını belirtti.

Trakya’da az üretimin olabileceğini fakat Türkiye genelinde üretimin fazla olduğunun altını çizen Ükünc, şunları söyledi: “Karpuz bol bu sene. Karpuz aynı zamanda birçok yerde çıkıyor. Ramazan ayında daha da bollaşacak. Karpuzun taze taze satılması için fiyatların düşük olması gerekir. Eğer karpuzlar dalından koparalı 1 hafta olmuşsa gerekli vitamini kalmaz. Bu yüzden halk ramazan ayında ucuz karpuz yiyecek. Kilosu 0,30-0,40 liralara kadar düşüş yaşanabilir. Ramazanın başında bu ucuzluk başlar. Bu işi yıllardır yapıyorum. Şimdi Ramazan var diye 1-2 gün fiyatlarda oynamak istemeyeceklerdir fakat Ramazanın ilk haftası düşüş başlayacaktır. “