HABER MERKEZİ

Gecede 2019 yılı Kartopu Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Bu konuda bilgi veren Dernek Başkanı İsmet Esengin, “Bu yıl Derneğimizin kuruluşunun 10’ncu yılı. O nedenle gecemizin biraz daha dolu dolu ve renkli geçmesi için çalışıyoruz. Davetiyelerimiz hazır. Limitsiz balık menülü, yemekli gecemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da Kartopu Ödülleri’mizi sahiplerine sunacağız.” dedi.

Esengin,10’ncu yıl etkinlikleri çerçevesinde 3 ve 4 Ağustos tarihlerinde Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediye Başkanlığı’nın desteklemesi, hatta üstlenmesi halinde Enez’de yöresel ürünleri, lezzetleri ve kadın üreticileri ön plana çıkarmak ve tanıtımlarını yapmak amacıyla üretici kadınlar ve Enez lezzetleri konulu bir etkinlik yapılabileceğini belirtti. Esengin  “Bu 2 günlük etkinlik boyunca Enez’e sanatıyla, üretimiyle, çalışmalarıyla katkı veren Enez ve köylerinden kadınlarımızın üretimleri ve Enez’e özgü lezzetler satışa sunulacak, sergiler açılacak, söyleşiler yapılacak, yarışmalar düzenlenip ödüller dağıtılacak” dedi.

Belirtilen tarihlerde Dedeağaç AINOS Derneği’nden 40-50 konuğun 1 gece konaklamalı olarak Enez’e gelmeyi planladıklarını da belirten Esengin, Bu etkinlik konusunda hazırlanmakta olan taslak programın yakında Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer ve Belediye Başkanı Özkan Günenç’e sunulacağını, sonrasında da kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.