Kaymakam Bekir Dınkırcı, önceki gün yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 7 Ocak 2013 Salı günü Keşan'da mali destek programlarıyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini söyledi.

Dınkırcı, KTSO Toplantı Salonu'nda 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan

toplantıda, Trakya Kalkınma Ajansı yetkililerinin, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, Küçük Ölçek Alt Yapı Mali Destek Programı ve Sosyal Ekonomi Mali Destek Programı'yla ilgili proje bilgilendirmesi yapacağını da kaydetti.

KATILIMDA BÜYÜK FAYDA VAR

Trakya Kalkınma Ajansı'nın projeler konusunda teklif çağrılarına çıktığını dile getiren Bekir Dınkırcı, “Buradaki programlarda ilçemizi de ilgilendiren birçok bölümler var. Bunun için bu destekleme programından yararlanmak isteyen kurum ve kuruluşlar ile üretici vatandaşlarımızın bu toplantıya katılmasında ve verilecek bilgileri edinmelerinde büyük fayda var” diye konuştu.

GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER PROJE HAZIRLAYABİLECEK

“Keşan, ilçe olarak doğalgaz ve organize sanayi için Kalkınma Ajansının bu desteklerinden faydalanabilir mi?” sorusunu da yanıtlayan Dınkırcı şöyle konutu: “Trakya Kalkınma Ajansı talepleri iki şekilde alıyor. Bir tüzel kişiler bir de gerçek kişiler. Tüzel kişilere 800 bin liraya kadar destek verilirken bu rakam gerçek kişilerde daha düşük gerçekleşiyor. Bu konuların ayrıntıları konunun uzmanları tarafından düzenlenecek olan bu toplantıda aktarılacak.”