İçişleri Bakanlığı’nın atamalarına ilişkin üçlü kararname, Resmi Gazetesi’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın imzaladığı ve 536 mülki idare amirinin görev yerinin değiştiği kararname ile İpsala ve Enez kaymakamları da değişti.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Kapaklı Kaymakamlığı’na atandı, İpsala Kaymakamlığı’na Murgul Kaymakamı Eyyup Özdemir getirildi. Enez Kaymakamlığı’na Nazımiye Kaymakamı Hasan Sazkaya atanırken, 8 Ocak 2014’ten bu yana Enez Kaymakam Vekili olarak görev yapan Sefa Güler, atama kararnamesinde yeralmadı. Aynı şekilde, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç’ın yeni görev yeri Havsa olurken, Havsa Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş da kararname dışı kaldı. 

Atama kararnamesiyle, eski Keşan Kaymakamlarından Mersin Vali Yardımcısı Metin Borazan Samsun Vali Yardımcılığı’na, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu Karamürsel Kaymakamlığı’na getirildi.

Öte yandan; Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can İzmir Vali Yardımcılığı’na, Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan Kırıkkale Vali Yardımcılığı’na, Orhanlı Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır Edirne Vali Yardımcılığına, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Ayvalık Kaymakamlığı’na, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay ise Gelibolu Kaymakamlığı’na atandı.