Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün Orhaniye ilkokulu ve Ortaokulu Müdürü İsmail Taşdelen ve Kızkapan Köyü Muhtarı Selahattin Arslan’ın işbirliği ile hazırlanan “Anneler Günü” programına katıldı.

Saat 10.30 sıralarında Müftü Süleyman Yeniçeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ile birlikte Kızkapan Köyü’ne giden Dınkırcı,  Muhtar Selahattin Arslan, Orhaniye İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü İsmail Taşdelen ve köy halkı tarafından karşılandı. Kaymakam Bekir Dınkırcı ilk önce köy kahvesinde Kızkapan Köyü Muhtarı Selahattin Arslan’dan köy ile ilgili bilgiler aldı, kendisindeki kayıtlı mevcut bilgileri güncelledi. Köy halkından gelen dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyip, ilgili konulara göre daire amirlerine söz veren Dınkırcı, konular hakkında bilgilendirme yapılmasını sağladı.
Dınkırcı ve beraberindekiler daha sonra “Anneler Günü” kutlaması için hazırlanan alana geçerek burada kendilerini bekleyen kadınlarla selamlaşıp ellerlini öpüp, Anneler Günü’nü kutladılar.

Kutlama programı çerçevesinde önce Orhaniye İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü İsmail Taşdelen ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel birer konuşma yaptılar ve günün önemine değinip annelerin ne kadar değerli olduklarından söz ettiler.

 TARIM SİGORTASININ YARISINI DEVLET VERİYOR

Daha sonra Kaymakam Dınkırcı söz aldı. Konuşmasının başında bölgemizin tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunun altını bir kez daha çizen Dınkırcı şöyle konuştu: “Tarımda bir noktaya gitmek için öncelikle toprak tahlil oranlarını bilim ve bilimsellik adına üst seviyelere çıkarmak zorundayız. Diğer önemli bir konu ise hava şartlarından doğabilecek zararların önlenmesi açısından tarım sigortasının yaygınlaştırılması gerekiyor ve bunun da %50’sini zaten devlet veriyor. Özel toprak tahlili günleri düzenleyelim. Bu sayede köyümüzün toprak haritası çıksın. Açık ve yarı açık hayvancılık konusunda benim isteğim olabildiğince küçük işletmeleri bir araya getirip bütüncül hareket etmeleri. Bunun için kooperatifler, birlikler kurulabilir.

ÇOCUKLARIMIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMALIYIZ

Velilerden çocuklarına bol bol kitap okuma ve aynı zamanda hızlı okuma tekniklerinin öğretilmesi konusunda örnek olmalarını ve destek vermelerini istiyorum. Kitap okuma, hızlı okuma alışkanlığı sınavlarda başarıları beraberinde getiriyor.

TÜM ANNELERE SELAM VE SAYGILARIMI SUNUYORUM

 Bugünkü programın özelinde anneler günü var. Bu vesile ile varlığımızı borçlu olduğumuz gerçekten bize şefkati, merhameti, feragati ve fedakârlığı sizler öğretiyorsunuz. Hepinize müteşekkiriz. Tüm annelere selam ve saygılarımı sunuyorum. Bizler zaten milli ve manevi değerlerimiz itibariyle aile bütünlüğünü, aileyi çok daha ileri noktalara taşımak noktasında hassas bir toplumuz. Annesi ve babası ile ilgilenen, sevgide saygıda kusur etmeyen herkese imrenirim.

İYİ Kİ VARSINIZ

Aileyi ayakta tutan aileyi gerçekten ileri noktalara taşıyan siz hanımefendilersiniz. Sizlerin vizyonu, misyonu ne kadar üst seviyelerde olursa o aile o kadar sağlıklı oluyor. Aile bağları o kadar güzel gelişiyor. Aile bağları geliştiği zaman çocuk önce annesindeki babasındaki bu gelişimi gördüğü andan itibaren merak etmeyin o devletin o milletin önü zaten açılıyor. Bu vesile ile programa emek, destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm hanımefendi annelere tüm annelerimize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Anneler gününüz kutlu olsun.”

YAŞLILARI DİNLEDİ, ÇOCUKLARA KİTAP HEDİYE ETTİ

Kaymakam Dınkırcı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından törene katılan Kızkapanlı 51 anneye çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. Programın sonunda köydeki yaşlılar ve küçük çocuklarla da yakından ilgilenen Dınkırcı, yaşlı vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.