Gezi ve inceleme programı kapsamında Keşan – İstanbul karayolu üzerinde bulunan Salim Un Fabrikası, Mercan Otomotiv Plaza New Holland Keşan Bölge Bayiliği, Keşan Fen Lisesi, Yenimuhacir İlkokulu ve Ortaokulu, Yenimuhacir Belediyesi, Yenimuhacir Beldesi’ndeki Keşan Halk Eğitimi Merkezi kursları, Hays Teksas Tekstil ve Yeniceçiftlik Köyü’nde gezi ve incelemelerde bulunuldu.

Dınkırcı ve beraberindekiler, Salim Un Fabrikası ziyaretinde İşletme Sahibi Seyfi Güner tarafından karşılandı. İşletmede 20 kişinin çalıştığı ve günlük 100 ton buğdayın işlendiği bilgileri verilerek işletmenin bölümleri gezildi.

Yine İstanbul yolu üzerinde bulunan Mercan Otomotiv Plaza New Holland Keşan Bölge Bayii ziyaretinde Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler İşletme Sahibi Mustafa Mercan tarafından karşılandı. Mercan ailesi olarak gıda, tarım ve otomotiv sektörlerinde faaliyette bulundukları, aile şirketi olarak bölgede 450 kişiye istihdam sağladıkları belirtilerek, işletmenin; satış, servis ve yedek parça bölümleri gezildi.

İşletme gezilerinden sonra Yenimuhacir Beldesi sınırları içerisinde bulunan Keşan Fen Lisesi ziyaret edildi. Dınkırcı ve beraberindekiler burada Okul Müdürü Özgür Barış Demiray tarafından karşılandı. Okul müdüründen okulun sorunları, öğretmen, öğrenci, derslik sayıları ve geçmiş yıllardaki uygulanan projeler, pansiyon durumu ve ulaşım konularında görüş alışverişinde bulunulduktan sonra bir sınıfa geçilerek öğrencilerle meslek seçimi, kitap okuma üzerine sohbet edildi.

Ardından, Yenimuhacir Beldesi’nde bulanan Yenimuhacir İlkokulu ve Ortaokulu ziyaret edildi. Burada Okul Müdürü Hasan Balcı tarafından karşılanan Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler, okul müdüründen, okulun öğretmen, öğrenci, derslik sayıları ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler alındıktan sonra bir sınıfa geçilerek öğrencilerle sohbet edildi. Aynı okulda bulunan anaokulunu da ziyaret eden Dınkırcı, anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

Sonraki ziyaret ise Yenimuhacir Belediyesi oldu.  Belediye Başkanı Recep Ordu ve meclis üyeleri tarafından karşılanan ziyaretçiler, belediye başkanının makam odasındaki geniş katılımın olduğu toplantıda Bekir Dınkırcı’ya belde hakkında genel bilgiler aktarıldı.

Dınkırcı da Yenimuhacir Beldesi’nin tarım, hayvancılık, ticaret ve ulaşım açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu özellikle tarım konusunda; toprak tahlili, tarım sigortası, üretilen tarımsal ürünlerin pazarlanması, hayvansal üretimin artması ve silajlık mısır ekiminin yaygınlaşması konularına önem verilmesini istedi. Daha sonra Yenimuhacir Beldesi’nde bulunan Sağlık Evi, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Kursları ve Özen Et Lokantası’nda gezi ve incelemelerde bulunuldu.

Yenimuhacir Belediyesi ziyaretinden sonra Yeniceçiftlik Köyü’ndeki Hays Teksas Tekstil Fabrikası’na geçildi. Bekir Dınkırcı ve ekibi burada işletme sahibi ortaklarından Abdi Bayraktar ve İşletme Sorumlusu Hilmi Büyükbayrak tarafından karşılandı. İşletmede İpsala ve Keşan bölgesinden olmak üzere toplam 200 kişinin çalıştığı, bayan iç giyimi üzerine HAYS ( Hayrettin Bayraktar, Abdi Bayraktar, Yunus Bayraktar kardeşleri ile hala oğlu Salih Deniz’in ilk harfleri ) marka ile üretim yaptıklarını iç ve dış pazarda önemli bir yere sahip olduklarını dile getirdi ayrıca online satış sitelerinin ve fabrika girişinde satış mağazasının bulunduğunu belirtti. Daha sonra işletme bölümleri gezildi.

Günün son ziyareti Yeniceçiftlik Köyü’ne yapıldı. Burada Köy Muhtarı Erdinç Şeftali tarafından karşılanan Dınkırcı’ya köyün içme suyunun yetersizliği, kanalizasyon şebekesinin eksik kalan bölümünün tamamlanması, köy içi ve giriş çıkış yollarının bakımı, ana yol üzerinde bulunulmasından dolayı acil olarak alt geçide ihtiyaç bulunduğu konularında bilgiler verildi