Bülent Saylam

Yayla sahili sakinleri yaklaşan yaz sezonu nedeniyle Yayla sahilinin birtakım sorunlarının çözülmesi için Keşan Kaymakamı Nuri Özder’den yardım istediler.

Geçtiğimiz Pazar günü küçük bir kız çocuğunun Yayla Balıkçı Barınağının arkasında bulunan kumsalda havale geçirmesi üzerine 112 acil müdahale ekiplerinin kumsalın girişine konulan taşlar nedeniyle küçük kızı kucakta ambulansa getirmesinden sonra Yayla sahili sakinleri harekete geçtiler.

KAYMAKAMIMIZI EN KISA SÜREDE YAYLA SAHİLİNE BEKLİYORUZ

Gazetemizin sosyal paylaşım sitesinde konu ile ilgili açıklama yapan duyarlı bir vatandaş konu ile ilgili şunları aktardı:

“Sayın Keşan Kaymakamı'na talebimdir. Kaymakamlığınızın balıkçı barınağı arkasındaki sahile ulaşım için gerekli olan yol sorununu acilen çözmesi gerekmektedir. Bununla ilgili Edirne Valiliği İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürlüğü tarafından düzenlenen koordinatlı kroki plan ve projesi mevcut olup, iş bu belgeler Edirne Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü teknik personeli tarafından incelenmiş, koordinatlı krokide ölçüleri belirtilen yolun Kiralama yapılan alanın dışında kalması nedeniyle yol yapımı çalışmalarının başlamasında sakınca olmadığı yazılı olarak Yol Ulaşım Müdürlüğüne bildirilmiştir. Kooperatife sözleşme ile kiralanan alan sadece beton kısımdır. Geriye kalan toprak alan (istinat duvarına kadar) kamu malıdır. Bu durum Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'nün 07.09.2015 yazısı ile m2 ölçümleri ile sabittir. Bu durumları ispat eden bütün belgeler mevcuttur, yazısıyla teyit edilmiştir. Bu durumları ispat eden bütün belgeler mevcuttur. Acilen bu toprak alanda kooperatif yöneticileri tarafından konulan kaçak barakaların kaldırılarak plaja yol açılması gerekmektedir. Yayla sahili bu balıkçı barınağı yüzünden yok olmaktadır. Halkın denize girebileceği tek sahil balıkçı barınağı arkasındaki plajdır. Sayın Kaymakam, kooperatifin sözleşmede belirtilen beton alan içerisinde bulunması ve kendisine kiraya verilmeyen alanlara müdahale etmesine izin vermemeniz gerekmektedir. Beton alanın telle çevrilmesini ve artık Yayla sahilindeki vatandaşlarla ilişkisini kesmesini önemle rica ediyoruz. Kooperatif balıkçılık hizmetleri için kurulmuş ve balıkçı barınağını da bu amaçla kiralamıştır. Ancak kooperatif yetkilileri geçen yaz sezonunda bazı kamu çalışanlarının da göz yumması nedeniyle sözleşmesinde açıkça yasak olduğu belirtildiği halde sözleşmesinde açıkça yasak olduğu belirtildiği halde faaliyet konusu dışında otoparkçılık yapmışlardır. Bu konuyla ilgili kooperatif yöneticilerinin hukuki ve adli işlemleri devam etmektedir. Dava açılmıştır. Vatandaştan haksız ve hukuksuz olarak topladıkları paraların hesabını verecekler. Vatandaş olarak Kaymakamlığımızın ve devletimizin halkının yanında olmasını Kamusal Menfaatin gözetilmesini diliyoruz ve bekliyoruz. Sayın Kaymakamımızı en kısa sürede Yayla sahiline bekliyoruz.”