SONGÜL KONAR

Kaymaz, Kurban Bayramı'nda, geçen bayramlara göre farklı bir uygulamayı hayata geçirdiklerini hatırlatarak, daha önce vatandaşlara bırakılan ilk 70 sırayı, bu yıl Keşan Ticaret Borsası üyelerine verilmesi yönünde Kurban Komisyonu’nda karar alındığını, böylece ilk 70 sırada kesilecek olan büyükbaş hayvanların, bir gün önceden Keşan Ticaret Borsası’nda hazır bulundurulduğu için kesimlerin hızlı ve daha kolay ilerlediğini ifade etti.

Bu uygulama ile iş akışında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını altını çizen Necmi Kaymaz, "Diğer vatandaşlarımız, mezarlık ziyaretlerini, kahvaltılarını yapana kadar ilk 70 kurban kesilmiş oldu. Böylece iş akışı daha hızlı ve sıkıntı yaşanmadan ilerlemiş oldu." dedi.

“HERKES ANLAYIŞLI OLDUĞUNDA TÜM İŞLER KOLAYLIKLA İLERLİYOR”

Kurban Bayramı'nda kesilen büyükbaş kurbanlıkların, yıl içerisindeki standart ağırlığın daha üstünde bir ağırlığa sahip olduğuna da dikkat çeken Kaymaz, "Mezbahamızın yıllık ağırlık ortalaması 250 kg olduğunu ele aldığımızda, Kurban Bayramı'ndaki ortalama 350 ile 400 kg arasında oldu. Bu da, çalışanlarımız için üst düzey bir performans sergilemelerine neden oldu. Buna rağmen bayramın 1. günü 281 adet büyükbaş kurban kesimi oldu. Ayrıca, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında, Keşan Belediyesi ortak iş birliği protokol altında 2005 yılında kurulan Mezbaha İşletmeciliği, kurulduğu yıldan bu yana başarı ile yürütülen bir kurban kesim hizmeti var. Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası'nda da 2005 yılından bu yana küçükbaş kurban kesimleri yapılıyor. Her 2 bölümde de kesimler, veteriner hekimlerimizin kontrolünde ve personelimizin katkısı ile gerçekleştiriliyor. Keşan Ticaret Borsası Meclisi adına hem küçükbaş, hem de büyükbaş kurban kesimlerinde mesai harcayan tüm personelimize teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza, gösterdikleri sabır nedeniyle teşekkür ederim. Herkes işinin aynı anda gerçekleşmesini istiyor ancak hiçbir yerde böyle bu durum söz konusu olamıyor. Bu yüzden herkes anlayışlı olduğunda tüm işler kolaylıkla ilerliyor." diye konuştu.

2005 yılında bu yana hizmet veren Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği'nde, 2019 yılı Kurban Bayramı sonuna kadar en ufak bir kazanın, huzursuzluğun yaşanmamasının kendilerini çok sevindirdiğini vurgulayan Necmi Kaymaz, "Eksikliklerimiz tabiî ki olacaktır. Bu anlamda eksikliklerimizi görenler bizlere iletsin. Bizler saygısızlık ve hakaret içermeyen her yapıcı eleştiriye açığız. Bizlere iletilen bu eksiklikleri giderme noktasında her zaman olduğu gibi bundan sonra da gerekli çalışmaları gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ BUNU MUTLAKA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALI”

Sözlerinin devamında önemli bir noktaya dikkat çeken Necmi Kaymaz, şunları söyledi; "Büyükbaş kurbanlıkların normalden ağır olduğunu göz önüne aldığımızda, et yoğunluğu fazla olduğu için soğuması da zaman alıyor. Dolayısıyla herkes aynı gün kurbanını kestirmek için acele ettiğinde, kapasitenin üzerinde bir kesim olduğu için et yeteri kadar soğumuyor. Yeteri kadar soğumayan etin içerisinde bir yanma oluşmasına neden oluyor. Bu da, etin içerisinde bakteri üremesine, üreyen bakteri de etin bozulmasına neden oluyor. Bu nedenle, vatandaşlarımız, gelecek bayramlarda, etin dengeli ve yeteri kadar soğumasını sağlamalı. Yeteri kadar soğutma olursa, dağıtıldığında da sıkıntı olmayacaktır. Vatandaşlarımız bunu mutlaka göz önünde bulundurmalı."