AYGÜL KONAR

Ramazan ayının başlamasıyla dükkânların tekrar kapanacağını hatırlatan Cingöz, işletme sahiplerinin umduğunu bulamadığını söyledi.

Vaka sayılarına göre alınan kararların yeniden güncellenebileceğini kaydeden Cingöz, Haziran ayında ödemesi başlayacak olan kredilerinde yeniden ertelenmesinin gerektiğini vurguladı.

“VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIRSA BAKANLAR KURULU BELKİ BİR GÜNCELLEME YAPABİLİR”

ılmanın esnafın umut ettiği gibi olmadığını belirten Cingöz: “Herhalde arife günüden bir gün önce her yer kapanacak. Zaten ilk gün temizlik işleriyle uğraşmakla geçti. Esnaf işletmelerini açmak için belli bir harcama yaptı. Ciddi bir maliyet yüklendi. 10 gün sonra yine kapanacak. Ramazan ayında bir tek lokantalar paket servis yapacak. Şu anki açıklama böyle ama vaka sayılarında düşüş yaşanırsa bakanlar kurulu belki bir güncelleme yapabilir. Tabi ki esnaf umduğunu bulamadı. Bu vaka sayılarıyla mümkün mü öngörmek biraz zor ama beklenti işletmelerin açık kalması. Her yer kapalı olduğu halde vakalar artış eğilimindeydi şimdi önümüzde ki 10 gün ne gösterecek onu da hep beraber göreceğiz. İşletmeciler alınan kararların güncellenmesini istiyor” dedi.

“TEMENNİMİZ VAKA SAYILARININ AŞAĞIYA DOĞRU EĞİLİM GÖSTERMESİ”         

ılma kararının hükümet tarafından alındığını kaydeden Cingöz: “Valinin bunun dışında her hangi bir inisiyatif kullanma durumu yok. Hükümet valiye yetki verdiği müddetçe valimiz her türlü yardımda bulundu. Bu yardımlarından dolayı da çok teşekkür ediyorum. Temennimiz vaka sayılarının aşağıya doğru eğilim göstermesi ve iş yerlerinin açık kalması yönünde. İnşallah Sokağa çıkma kısıtlaması da olmaz ve yaz aylarının geldiği bu dönemde vatandaşlar tedbirler kapsamında sosyal etkinliklerini yaparlar. İnsanlarda içeride bunaldı” şeklinde konuştu.

“ESNAF BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ”

Esnafa verilen kredi ödemelerin yaklaştığını belirten Cingöz sözlerine şöyle devam etti: “Bu ödemelerin ertelenmesiyle ilgili gündemde her hangi bir şey yok. Ocak ayı itibariyle ertelenmiş olan kredilerin altıncı ayda süresi dolacak. Bana göre ondan sonrada bir erteleme mutlak suretle olmalı. Esnaf bu yükün altından kalkamaz. Türkiye’de ki esnafın durumu dünya basınında da gündem oldu.”

“GÜMRÜK KAPILARINDA ÇIKAN POZİTİF VAKALAR EDİRNE İLİNE YAZILMIYOR”

Yurtdışına giriş ve çıkışlarda yapılan koronavirüs testilerinin Edirne iline yazılıp yazılmadığına da açıklık getiren Kemal Cingöz: “Toplumda öyle bir algı var ama Vali Beye bizzat sordum. Gümrük kapılarında çıkan pozitif vakalar ayrı tutuluyor. Edirne iline yazılmıyor. İl hudutları içerisindeki vakalar Edirne’ye yazılıyor” şeklinde konuştu.