Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, dün yaptığı yazılı açıklamada 2 Kasım 2016 tarihinde Edirne Valiliğinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kömürler ile aldığı kararlar hakkında Edirne İdari Mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdurma davasını iptal ettiğini kaydetti. Baygül’ün açıklaması şöyle:

“Kent Konseyi, mevzuatlarının bizlere verdiği yetki ve yüklediği sorumluluk gereği İl Mahalli Çevre Kurulunun 26.10.2016 Tarih ve 88 sayılı kararı ile Keşan’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak kömürler bakımından 12.04.2016 Tarih ve 86 sayılı İl Mahalli Çevre Kurulu Kararının bir yıl ertelenmesi üzerine Keşan Kent Konseyi olarak bu erteleme kararını Keşan’da sürdürülmekte olan Hava kirliliği ile ilgili Mücadeleyi zaafa uğratacağı vatandaşlar arasında eşitliği zedelediği ve Anayasanın 56’cı maddesine haykırı olduğu gerekçesiyle 26.10.2016 tarih ve 88 sayılı kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli 02.11.2016 Tarihinde Edirne İdari mahkemesine dava açmıştık.

Edirne idari mahkemesi 30 Kasım 2016 tarihinde söz konusu ‘İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka haykırı olması şartlarının oluşmadığı’ gerekçesiyle Yürütmeyi durdurma talebimiz ret edilmiştir. 7 gün içinde İstanbul Bölge idare mahkemesine itiraz yolu açıktır. İtiraz edip etmeyeceğimiz Yürütme Kurulumuzca değerlendirilecektir.

Değerlendirmeyi Kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”