Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında yaptığı açıklamada, GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) ve ESTAB (Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmetleri Birliği) tarafından hazırlanan 4 farklı projenin geçen cuma günü TRAKYAKA (Trakya Kalkınma Ajansı)’na gönderildiğini bildirdi. Başkan Özcan, dün yaptığı açıklamada ayrıca Saros Yapay Resif Projesi’nde bir gelişme yaşandığını ve hurda gemi talebinin yenilendiğini söyledi.

SU SPORLARI KULÜBÜNE MALZEME

Trakya Kalkınma Ajansı’na gönderilen 4 proje hakkında bilgi verirken, projelerden bir tanesinin Keşan Belediyesi Su Sporları Kulübü’ne yönelik olduğunu belirterek bu proje ile kulübe malzeme temini yapılacağını kaydetti.

ERİKLİ SAHİLİNE İSKELE

Bir diğer projenin ESTAB tarafından hazırlandığını ve Erikli Sahili’ne iskele yapmak amacında olunduğuna dikkat çeken Mehmet Özcan, “İmar planlarımızda, Erikli Sahili’nde iki tane iskele yeri görünüyor. Erikli Sahilinin turizm amaçlı olarak kullanabilmek için ciddi alt yapı eksikliğimiz var. Bu nedenle acilen modern bir iskeleye ihtiyacımız var. Daha önce yapılan iskeleler basit ve Erikli Sahili’ne yakışmayan iskelelerdir. Bu ihtiyaç nedeniyle bir proje hazırlattık.

FİZİBİLİTE RAPORU PROJESİ

Diğer bir projemiz de GÜNEKAB tarafından hazırlatılan ve şuan okullarımızda uygulanan ‘Geri Dönüşüm Gelecek İçin Önce Çocuklar ve Gençler Projesi’ kapsamında atıkların toplanması için alınması gereken bir araç projesidir. Bu araç ile projemizin uygulandığı okullardan atıklar alınarak, arıtma tesisine nakliye yapılacak. Ayrıca GÜNEKAB eliyle daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız, Atık Su Arıtma Tesislerine yapılması planlanan enerji üretme projesidir. Bu proje ile de her gün oluşan çökelti çamurları metan gazına dönüştürülerek enerji elde edilecektir. Bu nedenle, tesisin yapılabilmesi için bir fizibilite raporu projesi hazırlattık. Umarım bu projelerden en azından birkaç tanesi kabul edilir ve Keşan bu hizmetleri kazanır” dedi.

YAPAY RESİF PROJEMİZ İÇİN GEMİ TALEBİMİZİ YENİLEDİK

Açıklamasının sonunda Saros Yapay Resif Projesi’nde bir gelişme yaşandığını bildiren Özcan, şu bilgileri verdi:“Geçtiğimiz çarşamba günü, Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir yetkili ile görüştük. Daha önce Saros Yapay Resif Projesi kapmasında talep ettiğimiz hurda gemi talebimizin hala geçerli olup-olmadığını sordu ve yakın bir zamanda 3-4 geminin hurdaya çıkarılacağını söyledi. Biz de hurda gemi talebimizi yeniledik. Eğer gemi gelirse, bunu Nusrat Mayın Gemisi olarak hazırlayıp, suya bırakacağız.”