Sonay CAN

AK Parti’den, Keşan Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu geçen 29 Mayıs tarihinde açıklayan Mustafa Mercan, dün de görkemli bir törenle, resmi başvurusunu yaptı.

Saat 12.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Parkı’nda partililerle buluşan Mercan, daha sonra yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle, saat 13.00 sıralarında AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’na geldi. Mustafa Mercan’ı burada, AK Parti İl Yönetim kurulu Başkanı Müjdat Kahve, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili karşıladı.

ÇEVİKEL: YOLU DA BAHTI DA AÇIK OLSUN

İlk olarak söz alan Çevikel,  AK Parti’de aday adaylığı başvuru sürecinin 1 Ekim – 1 Kasım 2013 tarihleri arasında olduğunu belirterek, medeni cesareti nedeniyle Mercan’ı kutladı. Hakan Çevikel, “Keşanlının derdiyle dertlenen ve bu nedenle iş, aile ve sosyal yaşamından fedakarlık eden, ilçemiz için yapacağı siyasette AK Parti’yi seçen Sayın Mustafa Mercan’ı kutluyorum. Bu süreç, milletimize ve Keşan’a hayırlı olsun. Mustafa Mercan ağabeyimizin yolu da bahtı da açık olsun. Kendisine inancımız ve güvencimiz tamdır. Tüm aday adaylarıyla birlikte kendisine, sandığa kadar tüm desteğimizi vereceğimizi taahhüt ediyoruz.” dedi.

MERCAN: ARTIK KEŞAN’DA BİRŞEYLERİN DEĞİŞMESİ GEREKİR

Daha sonra söz alan Mustafa Mercan, arkasında ve yanında olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, aday adaylığını açıkladığı tarihin, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü olan 29 Mayıs tarihinde olduğuna dikkat çekti. Mercan şunları söyledi: “Bu resmi olmayan bir aday adaylığı süreciydi. O günden sonra çalışmalara başladım. Sizlerle birlikte, insanlara ulaşmak adına yola çıktım. Onlara fikirlerimi, kapı kapı gezerek anlatma fırsatı buldum. adlı bir kampanya yürüttüm. Artık Keşan’da bir şeylerin değişmesi gerekir. Belediyede bir iktidar ihtiyacı gerektiğini düşünüyorum. Halkı dinledik, sorunları öğrendik, bir anlamda Keşan’ın röntgenini çektik. Artık daha inançlıyım. AK Parti gibi güçlü bir partinin, güçlü bir belediyecilik modelinin, kendi birikimimle hayata geçirilmesi gerekir. Geldiğimiz yer olarak, sevindirici bir noktadayız. Biz bir niyeti anlattık. Bir anlayışın belediye başkanı olmasını istediğimizi belirttim. Keşan, birçok konuda başkent olacak. Ekonominin, turizmin ve eğitimin başkenti olacak. Ama özgüveni yüksek, yönetime katkı veren, bir başkanın yönetiminde moralli ve mutlu insanların başkenti olacak. Biz bir ateşi yaktık, biz ayağa kalktık ve yürümeye hazırız. Hızlıca yürüyerek AK Parti’yi Keşan’da iktidar yapacağız. Bu benim hayalim. Benim gibi, düşünen birçok insan var. Bizim gibi düşünen şehrin mutsuzlarının ve umutsuzlarının sesi olmaya gayret gösterdim. Bu seçimi Trakya’nın önünü açacak bir anlayış değişikliği için başarıyla sonuçlandıralım. Daha çok çalışacağız. Siyasete zarafeti, hizmette adaleti, yalan politikaya adaleti getirmek için söz veriyorum. İnsana hizmeti, insanla yapmak niyetindeyim.”

KAHVE: SEVGİMİZDE BİR AZALMA OLMADI

Son olarak konuşan Müjdat Kahve, ilk aday adaylığı başvurusunu aldığını belirterek, mutlu ve güzel bir gün yaşandığını ifade etti. Kahve, “Bizler çok büyük bir medeniyetin süzülüp gelen evlatlarıyız. Tek bir derdimiz var. O da milletimizin, dünya milletleri yanında çok daha yüksek olması ve memleketimizin daha yaşanabilir olması. Biz Keşan’ı Edirne’yi ve Trakya’yı hiç bir ayrım gözetmeksizin delicesine seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz. Velev ki bu sevgimiz bugüne kadar arzu ettiğimiz bir seviyede olmasa da sevgimizden bir azalma olmadı, bundan sonra da olmayacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Mercan, aday adaylığı başvuru evraklarını Müjdat kahve’ye teslim etti. Topluca, fotoğraf çekilmenin ardından, aday adaylığı başvuru töreni sona erdi.