Keşan’da geçen Pazar günü yağan kar ve yağmur yağışı sonrası şehri adeta buz tuttu.

Buzlanma nedeniyle dün ilköğretim ve üniversitenin tatil edildiği şehirde, belediye ekipleri yolları ve kaldırımları temizlemekte yetersiz kaldı. Soğuk hava nedeniyle yollar ve ağaçlar buz tuttu.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Keşan’da son 24 saatte hem kar hem de yağmur yağışının ardından yaşanan don olayı nedeniyle hayat felç oldu. Kar ve ardından da yağmur yağışı dün sabah etkisini kaybederken, don olayı nedeniyle şehir adeta buz tuttu. Ana arterler dahil kentin tüm sokakları neredeyse kar ve buzla kaplanırken, Keşan Belediyesi ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmasında yetersiz kaldı. Keşan Belediyesi temizlik işçileri kaldırımları temizlemeyince yayalar cadde ve sokaklardan yürüyerek büyük risk aldı.

DONAN AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Önceki akşam şehrin birçok noktasında buz tutan ağaçlar kırılarak yola ve araçların üzerlerine devrildi. Polis, kent genelinde oluşabilecek kazalara karşı tedbirlerini arttırırken, belediye ekipleri de kırılan ya da kırılma tehlikesi bulunan ağaçları kesti.