HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Dallık Şenlikleri’ne gelen vatandaşları piknik yaptıkları alanlarda ziyaret ederek sohbet etti ve sofralarına misafir oldu.

Dallık Şenlikleri’ne, Helvacıoğlu’nun yanı sıra; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, belediye meclis üyeleri, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Halil Bayazıt, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve Ticaret Odası yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Helvacıoğlu ve beraberindeki heyet, piknik alanında bulunan çocuklara top da dağıttı.

Dallık Şenlikleri’nde bu yıl Hıdırellez Ateşi de yakıldı. Hıdırellez Ateşi saat 16.30 sıralarında, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından çok sayıda vatandaşın katılımıyla yakıldı.

Helvacıoğlu, ateş yakımı sonrası şunları söyledi: “Geleneksel Dallık Şenliklerimizi halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleşiyoruz. Vatandaşlarımızla piknik havasında hep beraber çok güzel bir gün geçiriyoruz. Dallık Şenlikleri’nde, vatandaşlarımızın sofralarına konuk olduk. Halkımızla iç içeyiz. Onlarla birlikte olmak çok güzel bir duygu. Hıdrellezin geleneğinde paylaşmak vardır. Birlikten rahmet doğar anlayışıyla hareket ediyoruz. Dallık şenliklerimize katılan her vatandaşıma çok teşekkür ediyorum. Ramazan Ayı’na giriyoruz. Herkesin Ramazan Ayı mübarek olsun. Tüm halkımıza teşekkür ederim.” 

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Etkinlikte bu yıl Süleymanpaşa Belediyesi’nden gelen mobil tuvalet aracı da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oldu. 

Keşan Belediyesi tarafından her yıl kurulan protokol çadırı bu yıl kurulmadı.

Keşan Belediyesi tarafından bu yıl “Dallık Hatırası” tagı da oluşturuldu ve bu alanda vatandaşlar tarafından günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.