HABER MERKEZİ

Sabahın erken saatlerinde kapalı bir havada yürüyüşe başlayan DOÇEK Ekibi, 554 metre yükseklikteki Çığrı Dağı üzerinde bulunan ve M.Ö 310 yılında inşa edildiği bilinen Neandria Antik Kentine öğle saatlerinde ulaştı.

Helen dilinde “Gençlerin Yurdu” anlamına gelen, Ege kıyılarında ki ticareti geliştirmek amacıyla daha sonra Alexandrapoli Troas’a taşınan bu antik kent; her daim esen rüzgârı ve Bozcaada’yı gören muhteşem manzarasıyla yürüyüşçüleri karşıladı. Tarihin kokusunu içine çeken DOÇEK Ekibi tüm bölgeye hakim bu tepeden çevreyi seyretti ve fotoğraf kareleri aldı. Ekip, kayalıkların bolca olduğu patikalardan inerek geniş çayırların ve meşe ağaçlarının bulunduğu bölgede, rüzgârı geride bırakarak güneşin de yüzünü göstermesiyle keyifli bir öğle yemeği molası verdi.

DOÇEK ekibi, baharın geldiğini müjdeleyen rengârenk çiçeklerin yanından geçerek kayalıklarla bütünleşmiş yeşilin her tonunu seyretti. Yol boyunca mangal kömürü yapmak için hazırlanmış torlaklar yürüyüşçülerin dikkatini çekti. Mangal kömürü imal eden alandaki kömürcülerle bir süre sohbet eden ekip daha sonra yürüyüşlerine devam etti ve planlandığı noktada ve sorunsuz bir şekilde faaliyetlerini tamamladı.

DOÇEK faaliyetlerine yeni katılan Erkan Dalkılıç, gördüğü manzaralardan çok etkilendiğini haftanın tüm yorgunluğunu ve stresini toprağa basarak attığını, doğayı seven, yoğun iş stresinden kurtulmak isteyen herkesi DOÇEK faaliyetlerine katılmaya davet etti ve sadece doğada değil çarşamba akşamları yapılan voleybol etkinliklerinin de aynı güzellikte olduğunu belirtti.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği üyeleri 4 Nisan 2019 Perşembe günü Cennet Bahçesinde düzenlenen Keşan KETEM’in (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Kadım Girişimcilerinin organize ettiği toplumsal bilinci ve duyarlılığı arttırmak amacıyla Kanser Haftasında yapılan yürüyüşe katılmışlardı.