Gıda OSB (Organizasyon Sanayi Bölgesi) arazisindeki ruhsatlı maden arama Haklarından gönüllü olarak vazgeçtiler, OSB’nin önü açıldı.

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı alanda, ruhsatlı maden arama ve işletme izinleri olan iki işletmeci Sedat Çelik ve Cahit Sağlam, örnek bir davranış göstererek, bölge ekonomisine fayda saylayacak ve istihdam yaratacak OSB projesinin hayata geçirilmesi için ruhsatlı izinlerinden vazgeçtiler.  

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen heyet ile bir araya gelen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Engin Bişar, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyesi Merthan Dağtaş ile OSB Projesinin yürütülmesinden sorumlu personel Tahir Demirel, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacak olduğu saha ile ilgili tetkik ve incelemelerde bulundu.

11 Temmuz Cumartesi günü, Osman Cengiz, Burhan Arıkan, Seyfettin Özdemir ve Furkan Gültekin’den oluşan Maden İşleri Genel Müdürlüğü heyetiyle, Maltepe, Paşayiğit ve Çobançeşme üçgeninde kurulması planlanan Gıda OSB sahası içindeki maden arama ve işletme izni bulunan işletme sahipleri Sedat Çelik ve Cahit Sağlam ile görüşmelerde bulunan yetkililer, maden işletme izinleri olan iki işletmecinin haklarından gönüllü olarak vazgeçmeleri ile yazılı izinlerini aldı.

Örnek bir davranış göstererek arazideki ruhsatlı izinlerinden gönüllü olarak vazgeçen iki işletmeci, Gıda İhtisas OSB proje alanının çakışan kısımlarına herhangibir itirazlarının olmadığınıbelirterek, bu alandaki maden işletmehaklarından feragat ettiklerini ve OSB kuruluş sürecini hem şahsi hemde şirket olarak desteklediklerini ifade ettiler.

İncelemelerin ardından tutanak tutularak yazılı izinleri alınan iki işletmeci Cahit Sağlam ve Sedat Çelik, bölgesel ve toplumsal kalkınmaya faydası olacak ve istihdam yaratacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi girişimi için Keşan TSO’nun ve emeği geçen diğer tüm kurum ve kuruluşların göstermiş olduğu uğraş ve çabaları takdirle karşıladıklarını dile getirerek; “Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirerek, ruhsatlı sahalarımızın olduğu alanlardan feragat ediyoruz ve OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “7 ay önce başlatılan Keşan Gıda İhtisas OSB ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. 11 Temmuz Cumartesi günü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen heyet ile birlikte incelemelerde bulunduk. Sayın Edirne Valimizin çabaları ile ve Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Engin Bişar’ın da katılımlarıyla, heyete ev sahipliği yaptık.

Gıda İhtisas OSB arazisinin tamamında kendi işletmelerine ait maden arama ve işleme ruhsatı bulunan iki maden işletmecimiz Cahit Sağlam ve Sedat Çelik de bizlerle birlikteydi. Aslında heyetin geliş sebebi de buydu. Meğerse her şeyin yolunda gittiğini düşündüğümüz OSB arazisinin üzerinde maden arama ruhsatı olduğu ortaya çıktı. Buy ruhsatın sahipleri olan Cahit Sağlam ve Sedat Çelik ile bakanlık yetkilileri ve biz taraflar bir araya geldik. Bu konuda Sayın Edirne Valimizin olumlu katkılarını tekrar dile getirmek istiyorum.

Çok önemli bir sorunun yaşandığı bu krizi 11 Temmuz Cuma günü ruhsat sahipleri ile birlikte aştık. Kömür maden işletmecileri olan Sayın Sedat Çelik ve Sayın Cahit Sağlam, gelecek yatırımlarından feragat ederek maden arama ve işleme haklarından vazgeçmişlerdir.

Yatırımcılarımızın bu olumlu görüşleri bölgemizin önünü açmıştır. Kendilerine kamuoyu huzurunda şükranlarımızı sunuyoruz. OSB Arazinin üzerinde hakları olan ve haklarından vazgeçen bu yatırımcılarımızın olumlu kararları Gıda İhtisas OSB’de bir önemli sorunun daha aşıldığını göstermiştir. Bu aşamada emeği geçen başta Sayın Edirne Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederiz.”