AYGÜL KONAR

Dün saat 14.00’te başlayan açılışa Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Nergis Mustafapaşa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, Bendis Alışveriş ve Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Başkanları Aydın İstek ve Harun İstek,  Keşan Halk Eğitimi Merkezi çalışanları ve birçok davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını BENDİS AVM Müdürü Emel Onbaşılar yaptı. Konuşmasına sergiye katılan herkesi selamlayarak başlayan Onbaşılar, şunları söyledi: “Keşan Halk Eğitimi Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu fotoğraf sergisine ve gün boyunca devam edecek olan çeşitli etkinliklerimize hoş geldiniz. Bendis Alışveriş ve Yaşam Merkezi olarak böyle güzel projelere imkân sağlayabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Açılışımızdan bu yana onlarca sosyal, kültürel ve toplumsal faaliyetlere imza attık. Bunca zamandır bizleri yalnız bırakmadığınız ve heyecanımızı paylaştığınız için her birinize teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler okul veya eğitim alanlarında yapıldığında sadece kursiyer, öğrenci ve veli tarafından izleniyor. Oysa alışveriş merkezleri gibi alanlarda yapıldığında tanıtımlar daha çok kitlelere ulaşıyor ve tüm bölge halkı, kurum ve kuruluşların projeleriyle, etkinlikleriyle buluşmuş oluyor. Değerli konuklar; şimdi olduğu gibi bundan sonra da sosyal, kültürel ve toplumsal faaliyetleri destekleyecek ve sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

“DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK KURSU’NU BU YIL İKİ DEFA AÇTIK”

Onbaşılar’ın konuşmasından sonra söz alan Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, açtıkları Dijital Fotoğrafçılık Kursu hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Dijital Fotoğrafçılık Kursu’nu bu yıl iki defa açtık. İki tane birinci dönem, iki tane de ikinci dönem olmak üzere toplam 4 tane kurs açtık. Birinci dönem 44 kursiyer, ikinci dönem 46 kursiyer katılım sağladı. Bunların içlerinden 50 tane fotoğrafı seçtik ve şu an sergimizi sunduk. Birazdan kurdelemizi keseceğiz. Tabii bu son senelerde özellikle yoğunlaştığımız şeylerden bir tanesi de istihdam; yani yoksulluğu azaltıcı işlere yoğunlaştık. Bunun yanında belediyemiz, Keşan Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Aydın İstek bize büyük destek veriyorlar. Bunun yanında sosyal ve kültürel kurslarımız da var ve dijital fotoğrafçılık kursu da çok önemli bir kurs. Bu yüzden sizlere, destek olduğunuz ve geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Daha güzel sergilerde tekrar buluşmayı diliyorum.”

Turgut Yıldız’ın konuşmasının ardından fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Fotoğraf sergisinin gezilmesinden sonra Keşan Halk Eğitimi Merkezi tarafından Popüler Müzik dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Keşan Halk Eğitimi Müdürlüğü Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile Keşan Halk Eğitimi Müdürlüğü bağlama dinletisi, Keşan Halk Eğitimi Müdürlüğü Roman Dansları Ekibi’nin gösterisi yapıldı. BENDİS AVM’de gösterimine sunulacak olan sergi 3 gün boyunca devam edeceği bildirildi.