Keşan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Sevil Dal, geçen hafta Keşan’da yerel gazetelere yansıyan; “Seçmen bilgi kağıtlarının muhtarlıklardan alınma süresinin 15 Mart 2014 tarihinde sona ereceği (erdiği)”  yolundaki haberlere açıklık getirdi.

Dal, konuyla ilgili olarak Medya Keşan muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Seçmen bilgi kağıtları, seçim günü sabahına kadar muhtarlıklardan alınabilir. Ben bu konuda muhtarlara bu şekilde bilgi verdim. Sonuçta seçmen bilgi kağıtları daha önceden bize geri gönderilse hem vatandaşlar bu kağıtları muhtarlardan arayıp bulamayacak hem de biz o belgeleri seçim kurullarına vereceğiz. Bu nedenle seçmen bilgi kağıtlarının seçim günü sabahına kadar muhtarlıklarda kalmasını uygun buldum.” dedi.

Bilindiği gibi, Keşan’da yayımlanan gazetelerde, seçmen bilgi kağıtlarının muhtarlıklardan son alınma tarihinin 15 Mart’ta sona erdiği yolunda açıklamalar yer almış, bunun üzerine ilçedeki mahalle muhtarları, sürenin seçim sabahına kadar olduğu yolunda şifahi beyanda bulunmuşlardı.

Söz konusu sürenin, İpsala’da 17 Mart’ta sona erdiği, Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfasındaki 623 sayılı kararında ise bu tarihin 24 Mart 2014 olduğu ifade edilerek, “24 Mart 2014 Pazartesi günü akşamına kadar herhangi bir nedenle dağıtım yapılmadığı takdirde seçmen bilgi kâğıtları, oy torbalarına konulmak üzere aynı günün akşamı ilçe seçim kurulu başkanlığına iade edilir.” denildiği görüldü.