HABER MERKEZİ

Trakya Kent Konseyleri Birliği Üyesi ve Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç 27 Mayıs 2018 Pazar günü yapılacak olan Trakya Kent Konseyleri Kırklareli toplantısı hakkında şu bilgileri verdi:

“Trakya Kent Konseyleri Birliği; 19 Kent Konseyinin bütünlüğünü sağlamak amacıyla örgütlenmiş bir üst kurumdur. Trakya genelinde ortak hareket etmek, bilgi ve deneyim paylaşımı sağlamak amacıyla yılda en az iki defa toplanma kararı vardır.

2017 yılı ikinci toplantısını Kasım ayında Lüleburgaz’da yapan Birliğimiz 2018 yılı ilk toplantısını da Kırklareli Kent Konseyi ev sahipliğinde Kırklareli Royal Bilgiç Otel’de yapacaktır.

27 Mayıs 2018 Pazar günü 09.30 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak toplantıda üç ana gündem tartışılacaktır.

İlk oturumda; Kent Konseylerinin çalışması, mevzuatı ve kent konseylerini anlamada ortaklaşabilme amaçlanmıştır. Kent Konseylerinin bağımsız olabilme yollarının da konuşulacağı birinci bölümde, konuda araştırmaları olan, zamanında Kent Konseyi oluşumlarında ve yönetimlerinde görevler yapmış olan Yar. Doç. Metin Erten sunum yaparak kolaylaştırıcı olacaktır.

İkinci oturumda; kentlilik bilincinin gelişmesi konusu tartışılacaktır. Hepimizin kentlerde yaşamak zorunda bırakıldığı günümüzde kentler aynı zamanda sermayenin kazandığı alanlar konumuna getirilmiş ve yerel yönetimler idareciden çok girişimci, yatırımcı şirketler durumuna zorlanmaktadır. Kentte yaşayanların müdahalesi olmadığında yaşanmaz kentlere doğru gidildiğini kentliler olarak görebilmenin yollarını arayacağız. İstanbul kent mücadelesi içinde aktif görev alan Mimar Mücella Yapıcı’nın bizlere yeni bakış açıları sunması ve deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşması amaçlanmıştır.

Üçüncü oturumda; her toplantımızın ana konusu olan Trakya tartışılacaktır.Son zamanlarda gündeme gelen, Kıyı ve deniz üstü RES tesisleri konuşulacaktır. Ayrıca değişik doğa tahribatları ile saldırı altında olan Trakya’mızda son durum nedir, mücadele alanlarımızda neyi nasıl ve ne kadar yapabiliyoruz konularında bilgileneceğiz ve görevler alacağız. Bu oturumun konuşmacısı, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi, Trakya Platformu Sözcüsü ve Hukuk Kurulu üyesi ve Avukat Bülent Kaçar olacaktır. 

Yerel idarecilerin de konuk olarak katılmasının beklendiği toplantı herkese açıktır. Sonunda bir sonuç bildirisinin de oluşturulacağı toplantıya dostlarımızı, çevre ve kente ilgi duyan herkesi bekliyoruz.

Gündem aşağıdadır.”

Tarih: 27 Mayıs 2018 Pazar

Yer: Royal Bilgiç Otel - Kırklareli

Gündem:

09.30 – 10.00: Kayıt Kabul, Açılış

10.00 -  10.10: Divan Oluşumu -Saygı Duruşu-İstiklal Marşı 

10.10 – 10.30: Konuk konuşmaları

10.30 – 12.00: Birinci Oturum 

Kent Konseyleri; anlama ve çalışma – Dr. Metin ERTEN

12.00 – 13.00: Yemek

13.00 – 14.00: İkinci Oturum

Kentli Hakları- Mücella YAPICI

14.00 – 14.15: Mola

14.15 – 15.30:Üçüncü Oturum

Kıyı ve deniz üstü RES gelişmesi ve Trakya’da son durum -  Av. Bülent KAÇAR

15.30 – 16.00:Sonuç Bildirisinin sunumu ve bir sonraki toplantı yer ve tarihinin belirlenmesi.