Keşan KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği)’nin Genel Kurul Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Birliğin Encümen üyesi seçimlerinde, İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural yeniden seçilirken, köy muhtarlarından ise Kılıçköy Muhtarı Halil Meriç ve Çeltik Muhtarı Metin Karabaş seçildi.

Saat 10.30’da, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Nuri Özder, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyeleri Hüseyin Boyalık ile Adnan Vural, CHP’li Üyeleri Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim, muhtarlar ve bazı AK Parti’liler katıldı.

Mercan Köyü Muhtarı, kesinleşen 2015 yılı bütçesine onay vermedi. Yapılan yoklamanın ardından, Divan Heyeti’ne Şükrüköy Muhtarı Recep Kılıç ve Karacaali Köyü Muhtarı Taner Tezgören seçildi. Divan Heyeti’nin seçilmesinden sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden Genel Kurul’da Nuri Özder, Encümen üyelerinin seçimi ile ilgili gündem maddesine geçmeden önce, oy pusulalarının basılması için aday olmak isteyenlerin isimlerini yazdırmasını istedi. Bunun üzerine, Hüseyin Boyalık, Adnan Vural, Mehmet Ali Yetim ile köy muhtarlarından Kılıçköy Muhtarı Halil Meriç, Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, Çeltik Köyü Muhtarı Metin Karabaş, KHGB Encümeni’nde yer almak için adaylıklarını açıkladı.

Toplantı, 2015 yılına ait kesinleşen gelir ve gider bütçelerinin okunmasına geçilerek, Mal Müdürü ve Keşan KHGB Müdür Vekili İsmail Hakkı Uraz tarafından, konuyla ilgili bilgiler verildi. 2015 yılı için 6 milyon 595 bin 608 TL tahmini gelir bütçesinin, 2 milyon 247 bin 637,33 TL olarak gerçekleştiğini bildiren Uraz, 6 milyon 595 bin 608 TL olarak tahmin edilen gider bütçesinin ise 2 milyon 473 bin 277,28 TL olarak gerçekleştiğini belirtti. Katılımcıların ibrasına sunulan bütçe, Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan dışında oy çokluğu ile ibra edildi. KHGB İçme ve Kullanma Suyu Grubu’na bağlı köyler, akıllı sayaç kullanımına onay verdi.

Toplantı; KHGB İçme ve Kullanma Suyu Grubu su aboneleri ile ilgili su sayaçlarının (Akıllı sayaç) değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili söz alan Özder, KHGB’nce, su bakım ve onarımı yapılan 11 köyden oluşan köy grubunun, akıllı sayaç kullanılması yönünde karar aldıklarını, tahsilât konusunda da zorlandıklarını söyledi. Gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi. Mercan Muhtarı Özkan’ın, köyü için belirlenen çöp toplama ücretine itirazı dikkat çekti. Toplantıda, çöp toplama hizmeti ile ilgili olarak köy muhtarlıklarından talep edilecek aylık katılım payı bedelinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili söz alan Nuri Özder, geçen yıl yapılan tahsilât oranının oldukça düşük olduğunu vurgulayarak, tahsil edilen fiyatları düşürüp, köylerin nüfus ve sosyal yapılarını da dikkate alarak ödeme çizelgesi hazırladıklarını ifade etti. Daha sonra köy muhtarlıklarının ödemesi gereken katkı bedellerinin belirlendiği çizelge, köy muhtarlarına sunuldu. Birçok muhtar, kendi köyleri için belirlenen yıllık çöp toplama bedelini çok buldu. Türkmen Köyü Muhtarı Hakkı Yilber ise köyünde fazla nüfus olduğunu, fazla bedel ödemeye hazır olduğunu, ancak konteynırların yetersiz olmasından dert yandı. Bunun üzerine, diğer muhtarlar da aynı konudan dert yandı.

Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı da, çöplerinin KHGB tarafından toplanmasını istedi. Yıllık 500 TL bedel belirlenen Mercan Köyü’nün Muhtarı Mesut Özkan’ın “Köyümde 35 kişi yaşıyor ama 500 TL bedel belirlenmiş.” şeklindeki itirazı üzerine, bu bedel 250 TL olarak değiştirildi. Bin TL olarak belirlenen Lalacık Köyü de 500 TL olarak değiştirildi.

Konteynır şikâyeti ile ilgili söz alan Mehmet Ali Yetim, konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi tarafından ihale yapılacağını ve konteynırların Nisan ya da Mayıs ayında köylere dağıtılacağını bildirdi.

KHGB ENCÜMENİ’NE, İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNDEN BOYALIK VE VURAL YENİDEN SEÇİLDİ

Toplantı, KHGB’nin Encümen üyesi seçiminin yapılmasıyla devam etti. Yapılan seçimlerde, İl Genel Meclisi üyesi adaylarından Hüseyin Boyalık’a 40, Adnan Vural’a 31, Mehmet Ali Yetim’e ise 19 oy çıktı. Aday olan muhtarlardan Halil Meriç’e 29, Metin Karabaş’a 34 oy çıkarken, diğer aday Arif Kuşkonmaz’a ise 18 oy çıktı. Böylece, Keşan KHGB’nin Encümen üyeliklerine, İl Genel Meclisi üyelerinden Hüseyin Boyalık ile Adnan Vural, muhtarlardan ise Halil Meriç ve Metin Karabaş seçildi. Seçimin ardından söz alan Boyalık, herkese teşekkür ederek, hep birlikte hayırlı işlere ve hizmetlere imza atacaklarını belirtti. Halil Meriç ise seçimin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “En iyi hizmeti yapmaya söz veriyoruz.” dedi. Toplantı sonrasında, fotoğraf çektirilirken yemeğe geçildi.