Keşan KSS (Küçük Sanayi Sitesi) Yapı Kooperatifi’nin, olağan genel kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Salim Şevik başkanlığındaki liste, yeniden göreve seçilerek, güven tazeledi.

Keşan KSS Yapı Kooperatifi hizmet binası bahçesinde, saat 11.30’da, Çevre ve Şehircilik Edirne İl Müdürlüğü’nden gelen Aydın Zerdali ile Şaban Cilan gözetiminde yapılan genel kurul, Divan Heyeti’nin oluşturulması ile başladı. Yapılan seçimde, Divan Başkanlığı’na Hüseyin Benk, kâtip üyeliklere de Hüseyin Erkan ve M. Sedat Yılmaz getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kooperatif Başkanı Salim Şevik, kısa bir konuşma yaparak genel kurulun tüm ortaklara hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Kooperatif Müdürü Rasim Başdan Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu raporu, Muhasebeci Gökhan Yılmaz tarafından da bilanço ve gelir tablosunu okundu. Raporlar oy çokluğu, bilanço ve gelir tablosu da oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2015 yılında yapılacak olan diğer işlerin tespiti, tahmini bütçenin görüşülmesi ve karara bağlanması, yeni yapılan işyerleri için alınan ortaklık başvurularının ve yeni işyeri şerefiyelerinin görüşüp karara bağlanması da ortakların oy birliği ile kabul edildi. Kooperatif adına cins değişikliği, kat irtifakı, kat mülkiyeti ve üyeler adına ferdileşme yapma yetkisi de üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Gündem de yer alan yönetim ve denetim kurullarının huzur haklarında ise bir değişiklik yapılmadı. Daha sonra ise 3 yıl süreyle görev yapacak yönetim ve denetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Salim Şevik başkanlığındaki tek liste ile gidilen seçimde açık oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucu yeni yönetim ve denetim kurullarında şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu: Salim Şevik, Hüsnü Eskicioğlu, Mehmet Koz, İzzet Yılmaz, Ramazan Topaloğulları, Hakan Gürel, Fatih Uslu.

Denetim Kurulu: Ruhi İstek, Serkan Altınışık, Remzi Kınabaş.

SANAYİ KAVŞAĞI’NDAKİ SORUN

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan kooperatif ortakları Sanayi Kavşağı’nda yaşanan soruna işaret ederek, sanayiye girmek isteyen TIR ve kamyonların, kavşağı kullanamamasından dolayı işlerinin olumsuz etkilendiğini ve buna acilen çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, kavşakla ilgili siyasilerle sürekli diyalog halinde olduklarını ifade ederek, “Ben sizden daha çok burasının yapılmasını istiyorum. Bunun nedeni de kazaların olabileceğidir. Geçtiğimiz gün AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile bu konuyu konuştum ve kendisi bana Sanayi Kavşağı’nın projesini gösterdi. ‘Bu yolun yapılması için söz veriyoruz’ dedi. Bu kavşak yapılana kadar hep birlikte gerekli yerlere gideceğiz. Sadece Kooperatif ya da bizler değil, tüm sanayi esnafı olarak girişimlerde bulunacağız.” dedi. Genel kurul, ortaklara pilav-ayran ikram edilmesiyle son buldu.