Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, dün yaptığı açıklamada; 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı sonucunda dernek başkanlığı görevine yeniden seçildiğini hatırlatarak, geçmiş dönemde gerçekleştirilen 2 yıllık çalışmaları değerlendirdi, ayrıca yeni dönemde yapacaklarını açıkladı.

“BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Geçmiş dönem çalışmaları hakkında ilgili bilgi veren Aykut, başarılı olduklarını düşündüklerini belirterek şunları söyledi: “Toplam 186 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Görev süremiz boyunca, 4 günde bir tekerlekli sandalye bağışladık. 3 bin 680 adet de hasta bezi verildi. Bunun yanı sıra; derneğimiz tarafından birçok engelli vatandaşımıza koltuk değneği temininde bulunduk. Engelli olan öğrencilerimizin, kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını yine dernek bünyesinde karşılıyoruz. Ayrıca, 2 yıl boyunca Ramazan’da engelli ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıttık. Yardımların yanı sıra; 2 engelli vatandaşımızı da işe yerleştirdik. Konser ve kermes gibi etkinliklerimiz de oldu. Kısacası, geçen yılı iyi bir şekilde geçirdiğimizi ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

“YARDIM PAKETİ DAĞITIMINDA, ÖZELLİKLE İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI SEÇMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Taner Aykut, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da şöyle dedi: “Dernek olarak, yeni dönemde daha fazla engelli vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu Ramazan Ayı’nda da, dernek olarak erzak paketi yardımında bulunmayı düşünüyoruz. Ancak, bu konuyla ilgili kararı yönetim kurulu olarak vereceğiz. Yardım paketi dağıtımında, özellikle ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımızı seçmeye çalışacağız. Ayrıca, Ramazan Ayı’nda iftar da vermeyi düşünüyoruz. Engellilere her zaman olduğu gibi yine elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağız.”

“YENİ DÖNEMDE, DERNEĞİMİZE YENİ HİZMET ARACI KAZANDIRMAK AMACINDAYIZ”

Aykut sözlerini “Yeni dönemdeki amacımız; derneğimize yeni hizmet aracı kazandırmaktır. Hizmet aracıyla birlikte, engelliler ulaşımlarını rahat bir şekilde sağlamış olacak. Umarım bu hedefimizi yıl sonunda gerçekleştiririz.” diyerek tamamladı.