Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 16 Şubat Salı günü Kırklareli’nde düzenlenen “Yerel Kalkınmanın Anahtarı Yöresel Ürünler Paneli”ne Keşan (TSO) Ticaret ve Sanayi Odası adına Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale de katıldı.

Konuyla ilgili, dün, basın mensuplarına bilgiler veren KTSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, panelde yöresel ürünlerin bölgenin kalkınmasındaki önemin açıklandığını belirterek şunları söyledi: “Bizim tescilli iki tane coğrafi işaretimiz var. Birisi satır et diğeri ise İpsala pirinci. Trakya’da coğrafi işareti alınmış 4 ürün var. Bunların ikisini Keşan Ticaret ve Sanayi Odası aldı. Katıldığım panelde bu süreçte ne çalışmalar yaptığımızı anlattım. Coğrafi işaretlerin tescilinin en önemli özelliği bölgeye katma değer katmasıdır.”

SATIR ET VE İPSALA PİRİNCİ ANLATILACAK

Keşan TSO’nun tescillediği iki ürün olan satır et ve İpsala pirincinin, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından örnek uygulama olarak gösterildiğini aktaran Havale, 3-4 Mart’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenecek toplantıda bu iki ürünü anlatacaklarını söyledi.

Seda Havale, panele, Antalya Ticaret Odası Başkanı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Kırklareli Valisi, Türk Patent Enstitüsü’nden marka uzmanı, TOBB temsilcisi ve Antalya Ticaret Borsası’ndan üyelerin katıldığı bilgisini de verdi.