Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısından sonra hafta içerisinde görev dağılımı yapıldığını açıklayan Oda Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan’da faaliyet gösteren fırıncılar arasında ekmek fiyatında yaşanan rekabete dair değerlendirmelerde bulundu. Aldanmaz, ekmek rekabetinden en fazla bakkalların olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Yapılan olağan genel kurul toplantısına katılan ve kendilerine destek vererek yeniden yönetime getiren oda üyelerine teşekkür eden Aldanmaz, görev dağılımını şöyle açıkladı: Başkan: İbrahim Aldanmaz, Başkan Vekil: Hüseyin Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri: Serkan Önem, Serkan Gevrek, Mustafa Çakır, Yusuf Çatmakaş, İzzet Yalın.

Bugüne kadar üyelere verdikleri hizmetlerin ortada olduğunu belirten Aldanmaz, zaten üyelerin hizmet vermeyeni göreve getirmeyeceğini de kaydetti. 

FIRINCI DA, BAKKAL DA MAĞDUR

 Gazetecilerin sorusu üzerine Keşan’da uzun zamandır ekmek fiyatlarında yaşanan rekabet ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İbrahim Aldanmaz, bu sorunu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Mahalle bakkalları günümüzde sadece tütün ürünleri ve ekmek satışından para kazanır hale geldi. Bu nedenle, yaşanan rekabetten bakkallar olumsuz etkileniyor. Fırıncı esnafı da mağdur durumda.  Bu konuda çalışmalar yaparak düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Ekmek satışı için belirlenen bir tarife var ve bu fiyattan satılması gerekiyor. Bunun düzeleceğine inanıyorum. Bakkal, önceden 20 kuruş kârla ekmek satarken, şimdi 10 kuruş kârla satıyor.”  

TORBA YASA ÇIKINCA İÇKİ SATIŞ YASAĞI BAŞLANGICI SAAT 24.00 OLACAK

Açıklamasının sonunda, saat 22.00’den sonra içki satışı yasağı hakkında bilgi veren Aldanmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Hazırlanan Torba Yasa’da alkol satış yasağı başlangıcının saat 24.00’e kadar uzatılması var. Yasa geçtikten sonra bakkallarımız 24.00’e kadar içki satışı yapabilecek. Fakat Resmi Gazete’de yayımlanana kadar şu anda mevcut yasa devam ediyor.”