Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kömür yardımının dağıtımına, ilçe merkezinde dün başlandı.

Dün sabah erken saatlerde Yenimescit Mahallesi’ne gelen 7 adet TIR’daki kömürlerin dağıtımı sırasında Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar da hazır bulundu ve dağıtımı yapan Vakıf yetkililerine yardım etti.

Bu sırada basına açıklama yapan Kantar,  her yıl olduğu gibi bu yıl da Keşan SYDV’nin kömür yardımlarının dağıtımına başlandığını bildirerek, kömür yardımı alan vatandaşların, kömürleri meydanda değil, evlerinin önünde teslim almak istediklerini söyledi.

KANTAR:  BU YILKİLER DAHA KALİTESİZ İDDİALARI VAR

Vatandaşların, bu yıl dağıtılan kömürlerin, geçen yıl dağıtılandan daha kalitesiz olduğu yönünde iddiaları bulunduğunu da dile getiren Fikret Kantar, “Vatandaş, bu yıl dağıtılan kömürlerin, geçen yılkinden daha kalitesiz olduğunu, daha çok koktuğunu söylüyorlar. Bu kömürler, tam da Keşan’ın gündeminde olan hava kirliliği konusuna tuz biber ekecek.” diye konuştu.

İLK GÜN 180 AİLEYE DAĞITILDI

Dağıtılan kömürlerin yanında vatandaşlara toz kireç dağıtılıp-dağıtılmadığı sorusunu cevaplandıran Kantar, “Dağıtılmıyor ancak dağıtılması gerekiyor. İlk günkü dağıtımda, 7 TIR kömür geldi. Bu da ilk gün 180 kişinin kömür alacağı anlamına geliyor” dedi.

Kantar, şu an için mahallesinde bin 400’ü aşkın aileye kömür dağıtılacağını ancak bu rakamın yapılacak eklemelerle en az bin 600’ü bulacağını da kaydetti.