Şu günlerde satılması tekrar gündeme gelen Tekel Binası’nın Keşan’a kazandırıldığı dönemde Tekel Keşan Müdür Vekilliği görevini yürüten ve binanın yapılmasında büyük emeği geçtiğini söyleyen Hüseyin Kırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Keşan’daki eski Tekel Binası’nın satışının gündeme gelmesi nedeniyle kendisini buruk hissettiğini ve bu durumun üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

RAHMETLİ BELEDİYE BAŞKANI ALAATTİN ÖNEN’İN DE BÜYÜK EMEĞİ VAR

Tekel Binası’nın o günün şartlarında Keşan’a kazandırılmasında yaşanan süreç ile ilgili bilgi veren Kırım, “Tekel’in faaliyet gösterdiği eski binanın onarım ihalesi benim görev dönemimde verildi. O dönemdeki amirimizin emekli olması nedeniyle geçici olarak müdürlük görevi bana kaldı. Onarım ihalesini kapalı teklif husulüyle açtık ve en düşük teklifi veren müteahhidimize ihaleyi devrettik. Anahtarı teslim etmek üzere dönemin belediye başkanı rahmetli Alaattin Önen, ‘Neden yeni bina yapmıyorsunuz?’ dedi. Yeni bina yapılmasında rahmetli başkanımızın da büyük emeği var.  Bunun üzerine karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Başkan Alaattin Önen’in ‘Yeni bina yaptırın’ önerisi üzerine ‘Siz hükümetsiniz hep birlikte yapalım’ dedim. Birlikle yaklaşık 20 gün görüşmelerde bulunduk. Görüşmeler sonunda yeni bina yapılmasına karar verdik. Bu şekilde karar verildi ve ihalesi İstanbul Unkapanı’nda bulunan Tekel Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.  Bina kısa bir sürede yapıldı. Binayı teslim almak üzere yetkili mühendisler geldi. Mühendisler ‘Bugüne kadar bu kadar kısa zaman içerisinde bu kadar kaliteli bir bina teslim almadık’ diye yorumlar yapmışlardı. Bugün binanın pencerelerine baktığımızda ‘T’ harfi vardır. Bu harf Tekel’i temsil ediyordu. En üst katta da eski binadan kalma demir süslemeler vardı. Onlar da eski binanın hatırası kalsın diye konulmuştu.” dedi.

BİNA 478 METREKARE

“Bugün binanın satışı gündemde, bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Hüseyin Kırım, şunlar söyledi: “Bina günümüzde dahi çok güzel. Sadece bahçesi yok. Bu yüzden de yıkılarak yeni bir bina yapılabilmesi çok fazla söz konusu değil. Binanın yapıldığı alan 478 metrekare. Binanın yapımında çok emeğim var. Binanın satılmasını buruk karşılarım. Bu durumun üzüntüsü içindeyim. Ancak Keşan’a faydalı olacak bir tüzel kişiliğe, resmi kuruma veya kurumsal bir firmaya verilirse daha faydalı olacağını düşünüyorum. Kişiye verilirse üzülürüm. Hatta 5 bin TL’ye Özel İdare’ye devredildiğini duymuştum. Bahse konu dönemde 5 bin TL bedel çok yüksek değildi.”