Mustafa Helvacıoğlu ve Yusuf Yörük, TOBB öncülüğünde ABD’de düzenlenen “Türkiye Yatırım Haftası” etkinliğine katılmak üzere ABD’ye gitti.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Ticaret Borsası (KTB)Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük’ün de aralarında bulunduğu Türk işadamları, 19-26 Ekim tarihleri arasında ABD’de düzenlenen ve 1 hafta sürecek TOBB öncülüğündeki “Türkiye Yatırım Haftası” etkinliklerine katılacak.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde yaklaşık 30 işadamından oluşan Türk heyetini, 19 Ekim tarihinde Los Angeles’da başlayıp 26 Ekim’de Chicago’da tamamlanacak olan yoğun bir program bekliyor.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Los Angeles, San Francisco, Seattle ve Chicago kentlerinde gerçekleştirilecek programlarda, Türkiye'deki yatırım imkanlarını tanıtabilmek, ABD'deki fırsatları değerlendirebilmek ve karşılıklı ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirebilmek için yapılabilecekler ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, program çerçevesinde ABD'li ve Türk işadamlarına da hitap edecekler.

1 hafta sürecek programda ise yapılacak ana görüşmeler ve toplantılar şöyle: (Los Angeles) UCLA Anderson İşletme Fakültesi Toplantısı, International Lease Finance CEO’su ile görüşme, (San Francisco) General Elektrik ve Şirketlerle Toplantı, Intel Başkan Yardımcısı ve Cisco Başkanı ile finansal toplantı, (Seattle) Boeing’de işadamları ile çalışma kahvaltısı, Microsoft ile toplantı, (Chicago) Chicago Emtia Borsası Açılış Seansı ve liderleriyle toplantı, Uluslararası Güneş Enerji Sistemleri Fuar ziyareti,  ISPAT ev sahipliğinde Kurumsal ve Finansal temsilciler ile yuvarlak masa iş görüşmeleri, UPS Toplantısı, Tishman Speyer ev sahipliğinde resepsiyon.