Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen “2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni” ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Keşan’a Gıda İhtisas OSB (Organize Sanayi Bölgesi) kurulacağı müjdesi vermesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan TB (Ticaret Borsası) ve İpsala TB (Ticaret Borsası) adına düzenlenen 2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni”nini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir’in de katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Keşan yine özel bir gün yaşadı. Törene, oda ve borsalarımızın birlikteliği damgasını vurdu. Çünkü her platformda, her ortamda odamızın bir kültürü vardır, o da ortaklık kültürüdür. Bunu vergi ödül töreninde de yansıttık. Vergi ödül töreninde Keşan’ın en iyi 5 ihracatçısını ödüllendirdik. Yine Keşan’ın istihdam alanında en iyi 5 firmasını ödüllendirdik. Vergi konusunda da Enez’in 6, İpsala’nın 20, Keşan’ın da 40 firmasını hem gelir vergisinde, hem kurumlar vergisinde ödüllendirdik. Bu ödüllendirme diğer firmalarımıza da teşvik olur diye düşünüyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin her tarafında bu tür organizasyonlar oluyor. Bu bir itibar gösterisi oluyor ve şehrin vizyonu ortaya çıkıyor. Bizler şuna seviniyoruz, o gün ödül törenindeki tablo, Edirne merkez ve ilçeler dahil ilk yüzün içinde 40 kişinin bizim Hamzadere Bölgesi’nden olduğu aşikar. Bu da Edirne’nin % 40’ında vergi anlamında payımız olduğunu düşünüyorum. Bu sevindirici.” dedi.

BAŞARININ TEMELİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİN YAPTIĞINI TESCİLLEDİK

Mustafa Helvacıoğlu, her geçen gün bölgenin daha fazla çekim merkezi haline geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Keşan, İpsala, Enez ve Saros Bölgesi’ni içine alan yeni bir isim oluşturduk, bu da Hamzadere Bölgesi. Hamzadere Bölgesi diyince aklımıza sadece tarım gelmemeli. İsminden gelen bir bölge sıfatı oldu. Bu da, bu bölgenin bütünlüğüne imza atıyor. Yani, ‘Hamzadere Bölgesi’nde yaşıyorum, vergi veriyorum, üretiyorum, tarım, ticaret yapıyorum.’ Resmi olmasa da  bu bölge böyle tarifleniyor. Bu da bizim odamızın döneminde birlik, beraberlik kültürüyle, Hamzadere Bölgesi de bu şekilde adlandırılmaya başlandı. Bundan da memnunuz. Vergi ödül töreninde sayın bakanımızın, sayın bakan yardımcımızın, milletvekilimiz, geçen dönemki milletvekillerimiz, siyasilerimiz, kurum, kuruluşlar, eğitim camiası, sağlık camiası, iş dünyası, valimiz, kaymakamlarımız, ilçelerin yetkilileri, hele OSB dosyasını aldığımız fotoğraf hala gözümün önündeki, hakikaten başarının temelinde birlik ve beraberliğin yaptığını tescilledik. Vergi töreni bizi daha da bütünleştirdi. Bize el ele olmayı, birleştirici güç olmayı gösterdi bize. Vergisel anlamda önümüzdeki yıl da aynı çalışmayı yapacağız.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ÖZEL BİR TEŞEKKÜR ALDIK

Vergi ödül töreninde bir ilki başardıklarını dile getiren Helvacıoğlu, “Sağlık bakan yardımcımızın misafirliğinde 30’a yakın işadamına da organ bağışından dolayı sertifika verildi. Bu organ bağışı da törene çok anlam kattı. Sağlık açısından da insanlar zor bir karar verdiler. Bu birçok ülkede yaygın değil. Maddi anlamda bir hayır yaparsın ama burada insanlar organlarını bağışlıyorlar. Organ bağışçılarının yaş ortalaması da oldukça gençti. İş dünyasında ilk kez yapılan bu uygulama nedeniyle Sağlık Bakanlığından özel bir teşekkür aldık. Bu bizim sosyal projemiz oldu. Ama inşallah ülkemize ve bölgemize örnek olmuşuzdur. Umarım bu yayılarak devam eder.” şeklinde konuştu.    

OSB DOSYASINA 60 GÜN EMEK VERİLDİ

Mustafa Helvacıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Keşan’a Gıda İhtisas OSB kurulacağı müjdesi vermesiyle ilgilide değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi: “Bu etkinliğin en önemli dosyası OSB dosyasıydı. OSB dosyasını, odamız sekretaryalığında, 60 gün emek verdik. Tüm kurumların bu dosyada emeği geçti. Sayın valimiz, sayın kaymakamımız, belediye başkanımız, kurum-kuruluşlar, odamız, borsalarımız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Engin Bişar, bu dosyanın hazırlanmasında büyük emek sarf etti. Dosyayı vali beye sunduk, daha sonra vali bey ile dosyayı hazırlayanlar arasında ortak münazaramızda, dosyanın önce Tarım Bakanlığı’na teslim edilmesi kararı çıktı. Çünkü tarım ve gıda ihtisas organizeydi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gelene kadar, biz Tarım Bakanlığı çalışmalarını yapıyorduk. Fakat Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşar yardımcısı bölgemize geldiğinde, ‘Tarım ismini kaldırın, adı gıda ihtisas olsun’ dedi. İşleyişte bir şey değişmeyecek, ismi böyle değişirse, hazır sayın bakanımız Müezzinoğlu da bizleri aradı, bu işle bakan beyi davet ettiğimizi söyledik ve hakikaten ilgili bakanlık ayağımıza geldi. Biz o gün dosyayı teslim ederken gördüğünüz fotoğrafla, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, oda, borsalarımızla, muhtarlarımızla Ankara’ya gidip dosyayı teslim edecekken, Sayın Müezzinoğlu’nun Bakan Fikri Işık’ı bölgeye yönlendirmesi bizim işimizi kolaylaştırdı.

BÖLGEDE BİR İLK OLACAK

Bölgede tarihi bir gün yaşandığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “O kadar anlamlı bir gün yaşadık ki, çok hızlı gelişmelerle kürsüde sayın bakanımızın bizlere ‘Hayırlı olsun’ demesi şahsen beni heyecanlandırdı. İlk defa bu kadar büyük bir iş zemin nedeniyle bu kadar kolay oldu. Her şey bir arada güzel geçti. Bu Perşembe günü sayın valimiz Ankara’ya gidecekler. Dosyayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na teslim edecekler. Bundan sonraki süreçte bakanlığın görevlendireceği heyet, Keşan’daki heyetle ortak çalışmalar yaparak süreç başlayacak. Ben bölgemize istihdam adına, prestij adına, markalaşma adına, kurumsallaşma adına, şehrimizin zenginleşmesi adına hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’de birkaç tane olan ama Marmara Bölgesi’nde hiç olmayan bir çalışmayı bölgemize kazandırmamızın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fotoğrafın birlik-beraberlik sonucu olduğunun da, bu sinerjinin birlik-beraberlikten kaynaklandığının da altını çizmek istiyorum. 10 yıldır birlik-beraberlikten bahsediyoruz, el birliği, iş birliği, güç birliğinden bahsediyoruz. Herkes o dosyanın arkasındaydı. Hayırlı olmasını diliyorum.dedi.