HABER MERKEZİ

Önder Gazetesi’nden İrfan Tongo, Medya Keşan Gazetesi’nden Bülent Saylam, Volkan Gazetesi’nden Selim Şen ve Gündem Saros Gazetesi’nden İlknur Sal’ın katıldığı ziyarette, yerel gazete temsilcilerini Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Başkan Yardımcıları Kadir Mutaf ve Murat Arıkan, Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Urgan, Genel Sekreter Erdem Başak ve Basın Yayın Sorumlusu Gökhan Gürer karşıladı.

Ziyarette; resmi kurumların ilan verirken BİK ile nasıl çalışacağı, resmi ilan portalının kullanımı ve yeni dönemde getirilen mevzuatlar ile ilgili bilgi veren gazete temsilcileri, sektörde yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti.

Yerel basının sektörel anlamda ve girdi maliyetleri açısından zorlu bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, yerel gazetelerin yaşaması için gazete aboneliklerinin artmasının gerektiğini ve yerel gazetelerin güçlü olduğu şehirlerinde güçlü olacağını söyledi.

Konu ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Urgan da; yerel basının artık eskisi gibi olmadığını, sürekli yenilenen ve etkisini arttıran bir yapıda olduğunu belirterek şunları kaydetti;

“Gerek son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, gerekse sektörün uzun yıllardır yaşamakta olduğu zorluklar, yerel gazeteciliği sürdürülebilir olmaktan uzaklaştırmaktadır. Çağımız teknoloji çağı. İnternet ortamı gazetelerin satın alınarak okunmamasının en büyük nedenlerinden biri. Bu konuda yerel gazetelerin okunması ve gazete aboneliklerinin artmasını önemsiyoruz. Bu konuda da geliştirici tüm adımları yerel basınımız ile birlikte atmaya hazırız. Yazılı basınımızın dijitale geçişi ile yerel gazetelerin bundan nasıl etkileneceğini de takip etmek gerekiyor. Yerel gazetelerimizde artık internet ortamında daha etkin olma çabası içerisine girmiştir. Biliyoruz ki yerel gazetelerimiz bunun önemini biliyor ve hazırlıklarını yapıyor. Bizler de bu konuda kendilerine destek olmalıyız. Bu süreçte, özellikle gazete okuyucu abonelikleri konusunda yerel basınımızın yanında olunmalı. Çok iyi biliyoruz ki; yerel basın tüm zorluklara direnir ve kendine, şehrine bir şeyler katma çabasındadır.”

Ziyaret, yerel gazetelerin yeni yıl ile birlikte yapacakları sektörel yenilikler hakkında görüş alışverişi yapılmasıyla devam etti.