Keşan Zihinsel Engellileri Derneği dün, Gazi İş Okulu’nda öğretim gören öğrencilerin, sosyal hayata katılımlılarını kolaylaştırmak,  destek olmak amacıyla kahvaltılı ve eğlence dolu bir etkinlik düzenledi.

Cennettepe Tesisleri’nde saat 11.00 sıralarında başlayan etkinliğe, Dernek Başkanı Emine Sönmez, CHP Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez, öğrenciler ile öğrencilerin anne ve babaları katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sönmez, öğrencilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamada sadece akademik eğitimin yeterli olmadığını, bu tip etkinliklerin de mümkün olduğunca daha sık bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Gecikmiş bir yılbaşı şenliği yapıyoruz. Faydalı bir etkinlik olacaktır. Çocukların bu tip etkinliklere ihtiyacı var” dedi.


BU ÇOCUKLARA AMACINA UYGUN BİR EĞİTİM VERİLMELİ

Gazi İş Okulu ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi veren Sönmez, Rehberlik Araştırma Merkezi’nin kullandığı alana çok ihtiyaçlarının olduğunu ve buranın biran önce boşaltılmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ile RAM’ın taşınması konusunda görüşmüştük. RAM’ın bulunduğu alan bize gerçekten lazım. Bu çocuklara amacına uygun bir eğitim verilmesi gerekiyor. Boşuna zaman öldürmeyelim. Bu okulu sağlıklı bir duruma getirelim. Sağlıklı insanların nasıl eğitim hakkı sağlanıyorsa, engellilerin de eğitim hakkı sağlanmalı. Buraya güçlükle bir okul kazandırdık. Devlet sahip çıktı ve okulu yaptılar. Ama şu anda okulu zihinsel engellilere bırakmalarını istiyoruz. RAM’ın okul binasından biran önce çıkarılmasını istiyoruz. Bu konuda gerçekçi bir yaklaşım bekliyoruz. İşlerin çabuklaştırılması gerekiyor. Çok zaman geçti. Ayrıca İlçe Milli Eğitim tarafından geliştirilen AB Projesi kapsamında okulumuzda sınıfı oluşturulacağının duyumunu aldık. Burada da çocukların okul öncesi engel tespiti yapılacak deniyor. Bunun için başka bir alanı kullanabilirler. Okulumuzda bunun için de yer yok. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Dernek olarak her türlü ihtiyacı karşılamaya hazırız.  Okul bize yetersizken başka bölümlerin açılması çok yanlış bir şey. Zihinsel engellilerin eğitimine samimiyetle bakmıyorlar. Eğitime samimiyetle baksalar sorunlarımızı çözmeye çalışırlar.”