Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün makamında kabul ettiği gazetecilere yaptığı açıklamada, Keşan’a doğalgaz gelmesi konusunda değerlendirmelerde bulunarak, daha önce İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından alınan ve yetersiz kalan başvurular hakkında bilgi verdi.  

Doğalgaz’ın, Keşan’ın hava kirliliğini azaltabilecek unsurlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Dınkırcı“Doğalgaz’ın, Keşan’da olmasında sonsuz fayda var. Hava kirliliğini azaltıyor olması başlıca tercih sebebi olması anlamına geliyor. Tüketim ve harcama olarak baktığımızda ise, sıvı yakıtta masraf yüzde 35’e düşüyor. Tüp gaz ve benzeri ürünlerin harcamalarını da olabildiğince minimize ediyor. Ben bu konunun ilgili her platformda, kamuoyunun aydınlatılması ve konunun dile getirilmesinde faydalı olacağını görüyorum.” dedi.

 “Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli adı altında açtırılan hesap numarasına, para yatıran vatandaşlardan bazılarının yatırdıkları bedelin iadesini istemelerini nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Dınkırcı, “30 bin 190 abonemiz var. Ama maalesef 32 kişi başvurdu. Talep artarsa neden olmasın. Öte yandan vatandaşın iade talebine de karşılık verilmektedir. Doğalgaz inşallah günün birinde gelecektir buraya. Beni aşan bir konuyla ilgili bir yorum yapmam yanlış olur. Ancak, ilçe kaymakamı olarak kendi görev ve sorumluluğum itibari ile doğalgazın gelmesi taraftarıyım” diyerek yanıtladı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun, Keşan’a doğalgaz getirilmesi konusunda, özellikle Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi’nden destek beklediği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Dınkırcı, “Ben bu konuyu yeri ve zamanı geldiğinde gerekli kişi ve kuruluşlar ile paylaşıyorum zaten. Bundan sonraki sürece bakalım isterseniz.” dedi.