İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü MBTHM (Marmara Bölge Temiz Hava Merkezi) Müdürlüğü yetkilileri dün Keşan Kaymakamlığı’nı ve Keşan Belediyesi’ni ziyaret ederek, ilçemizdeki hava kirliliği ile ilgili bir toplantı yaptı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın makamında gerçekleşen ilk ziyaretin ardından saat 11.00 sıralarında belediyeye gelen yetkililer, burada Encümen Toplantı Odası’nda bir toplantı düzenledi.

Toplantıya, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Keşan Belediyesi Çevre Mühendisi Arzu Akbunar, MBTHM Müdürü Ramazan Özçelik, MBTHM Mühendisleri Elif Bilen, Özkan Çapraz, Hursat Yücel, Barış Özdemir, Gamze Şahin, İl Müdürlüğü Mühendisi M. Bilgin Bilici, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz ile Alman uzamanlar katıldı..

KEŞAN’DAKİ HAVA KİRLİLİĞİ AZALTILMALI

Marmara Bölgesi’ndeki 11 ilde hava kalitesinin korunması, değerlendirilmesi ve yönetimi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile beraber çalıştıklarını belirten Özçelik, “Kurumumuz hava kalitesinin değerlendirilmesi ve ileriye dönük iyileştirilmesi konusunda, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışmak üzere kuruldu. Ocak ayının ortalarında Başkanımızın resmi açılışı ile beraber kurumumuz faaliyete geçmiş oldu. Bu amaçla AB Projeleri kapsamında Marmara Bölgesi’ne 39 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu kurduk. Bu istasyonlardan bir tanesi Keşan ilçemize kuruldu. Sağlıklı veriler 1 Mart 2013 itibarıyla alınmış olup, Mart ayının değerlendirilmesi de yapılmıştır. Mart 2013’de elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucunda gördük ki Keşan ilçemizin hava kirliliği bakanlığımızın ve Türkiye hava kalitesinin sınır değerlerinin üzerinde. Bu amaçla Keşan’daki hava kirliliğinin nedenleri ve ileriye dönük hava kirliliğinin azaltılması için neler yapılacağı konusunda yabancı uzmanlarımız ile çalışma ziyaretinde bulunuyoruz.”

Belediye Başkan Yardımcısı Küçükkarakaş da yaptığı açıklamada Keşan’ın içinde bulunduğu bu sorunun etraflıca görüşüleceğini ve konuyla ilgi gerekli çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.