Keşan’da 13 bin 149

öğrenci karne aldı

 

Kaymakam Dınkırcı’dan öğrencilere:

“Tatilde bol bol kitap okuyun”

 

 

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Keşan’da da tamamlanırken, Ahmet Yenice Ortaokulu’nda düzenlenen Karne Töreni’nde konuşan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, velilerin, karnelerindeki kötü notlar nedeniyle öğrencilere kızmaması gerektiğini söyledi.

Saat 10.30 sıralarında, Ahmet Yenice Ortaokulu’nun bahçesinde başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, okul yönetimi ve öğretmenleri ile çok sayıda veli katıldı.

TAŞ: BİZE ÇOK KISA GELSE DE TATİL İSTERİZ

Okulun 8-D sınıfı öğrencisi Selenay Boz’un sunduğu tören,  öğrencilerden Aybüke Taş’ın  duygu ve düşüncelerini ifade etmesiyle başladı. Hiç yorulmadan çıktıkları ilim ve irfan yolunda, yarınların, aydınlık geleceğin teminatı olan öğrencilerin ait olduğu yerler olduğunu vurgulayan Taş, “Elde ettiğimiz başarılarımızla, başımız dimdik koşmak, her sabah dualarla uğurlayıp, her akşam dönüşümüzü hasretle bekleyen ailemize kavuşmak, mutluluğun en güzelini onların belirginleşen çizgilerinde bulmak, gülen gözlerinde kıvanç olmak bizim elimizde. Öğrenmeyi, öğrenerek en güncel kalmanın ve sürekli yenilenmenin en önemli olduğu günümüzde bizler de bu kavramları yakalamanın peşindeyiz. Biz bedenleri küçük ama dünyaları inanamayacağınız kadar büyük evlatlarınız, ülkemiz yarınlarımız ve yarınlarımız ve ailelerimiz için çalışırken, bize çok kısa gelse de tatil isteriz.” dedi.

PARLATICIBİLEK: BİZİM İÇİN AYRI BİR DEĞERSİNİZ

 Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek de konuşmasının başında her bitişin bir başlangıç olduğunu ve geleceğin geçmiş üzerinde kurulduğunu dile getirdi. Parlatıcıbilek, öğrencilerin, yarıyıl tatilinde girişecekleri muhasebe ile yeni bir başlangıç yapma şansı bulacaklarını söyledi. Böylece öğrencilerin ikinci döneme daha dinamik başlayacaklarına dikkat çeken Vedat Parlatıcıbilek, şunları söyledi; “Elbette insan 3-5 rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Notlarınız ne olursa olsun sizler bizim için ayrı bir değersiniz.”

YÜKSEL:  ANNE VE BABALAR, KARNELERDEKİ NOTLAR SİZİN NOTUNUZ

90 günlük eğitim sürecinde öğrencilerin bu kadar diri görünmesine hayran kaldığını ifade ederek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, bugün Keşan’da13 bin 149 öğrencinin 15 günlük bir dinlenme tatiline çıktığını bildirdi. Yüksel, öğrencilere, tatilde uykularını tam almalarını, kitap okumayı bırakmamalarını, eğitim-öğretim için plan ve programlarını hazırlamalarını önerdi. Velilere de seslenen Feryaz Yüksel, karnelerdeki notlardan dolayı öğrencileri kesinlikle kınamamaları gerektiğinin altını çizerek, “Çünkü karnedeki not, aslında size ait olan nottur. İkinci dönem öncesinde ailece oturarak, daha başarılı olunması için öğrencinizin de fikirlerini alın ve bunun bir değerlendirmesini yapınız. 8. sınıflar arasında yapılan ortak sınavlarda, başarılı görünüyoruz. İlçemiz bu anlamda son derece başarılıdır. Yeni dönem, tüm öğrenci ve velilere hayırlı olsun.” diye konuştu.

DINKIRCI: GURUR DUYUYORUM

Törende son konuşmayı Bekir Dınkırcı yaptı. Öğrencilerle gurur duyduklarını dile getiren Kaymakam Dınkırcı, elde edilen başarının öğrenci, öğretmen ve veli koordinesinde sağlandığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı; “Öğrencilerimize, evlatlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, idareci arkadaşlarımıza ve saygıdeğer velilere teşekkür ediyorum. İlçemiz genelinde bu gün itibariyle 13 bin öğrencimiz 2013 - 2014 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline gireceklerdir. Belki bazı öğrencilerimizin karne notları istediği gibi olmayabilir. Bu anlamda hepimiz bu yavrularımıza destek çıkalım. 2. dönemde bunun telafisi mümkündür. Tatilde fırsat buldukça bol bol kitap okumanızı istiyorum. İyi bir tatil geçirmenizi diliyorum.”

KARNELER VERİLMEYE BAŞLANDI

Yapılan konuşmaların ardından, Ahmet Yenice Ortaokulu Öğrenci Kurulu Başkanı Miray Gamsız tarafından, Dınkırcı’ya çiçek verildi. Çiçek takdiminin ardından; not ortalamaları en yüksek olan Aybüke Taş (7-E), Duru Helvacıoğlu (6-A), Ecem Özkan (7-C) ve Büşra Turan’a (7-C) karneleri Bekir Dınkırcı tarafından verildi. Sıla Kuşkonmaz (6-F), Ece Taşkın (7-B) ve Volkan Altın (7-C) karnelerini Feryaz Yüksel’den, Elif Nur Sediroğlu (7-E), Tolga Demirdal (7-E), Kemal Balcı (8-A) ve ortak sınavlarda 2 yanlışla en iyi puanı alan Ecem Eygül (8-D) karnelerini Vedat Parlatıcıbilek’ten aldı.

KARNESİNİ BABASININ ELİNDEN ALDI

Okul bahçesindeki törenin ardından sınıflara girerek bazı öğrencilere karnelerini, Feryaz Yüksel ile birlikte dağıtan Kaymakam Dınkırcı, 4-C sınıfında okuyan kızının karnesini, bizzat kendi teslim etti. Bekir Dınkırcı, karnelerini dağıttığı öğrencilere, bol bol kitap okumaları konusunda önerilerde bulundu.

Tören; tüm öğrencilerin okul bahçesinde sıraya girerek İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra 15 günlük tatile girmeleri ile sona erdi.

DERSBAŞI 10 ŞUBAT’TA

Öte yandan, yarıyıl tatiline giren öğrenciler ve öğretmenler, 10 Şubat 2014 tarihinde ikinci döneme başlamak için dersbaşı yapacak.