TMMOB (Makine Mühendisler Odası) Edirne Şubesi Keşan Temsilciliği Başkanı Tanju Şapçı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, dün yaptıkları ortak açıklamada, Keşan’da “Doğalgaz Tesisatçılık Kursu” açılacağını belirterek, şehre doğalgaz geldiğinde, tesisatçıların belgeli olarak doğalgaz tesisatı yapabilmeleri ve bir takım mağduriyetlerin yaşanmaması için şimdiden bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.  

Hava kirliliği konusunda son günlerde ülke gündeminde bile yer aldığı bir süreci Keşan olarak hep birlikte yaşamakta olduklarını ifade eden Şapçı, bu olağan dışı hava kirliliğine karşı Keşan Belediyesi ve TMMOB Keşan Temsilciliği işbirliğinde, başta kalorifer yakıcılarına ve apartman yöneticilerine kazan yakım teknikleri ve yakım kuralları konusunda bir takım bilgilendirme toplantıları yapıldığını aktardı

DOĞALGAZA KAVUŞACAĞINI ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Tanju Şapçı, kazan dairelerinin de tek tek denetlenerek kalorifer kazan yakıcıları ve apartman yöneticilerinin, yakım kurallarına uymaları konusunda uyarıldığını ifade ederek, “Hatta kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde sağlımızı tehdit eden seviyelere ulaşan hava kirlilik oranının düştüğünü ancak yine de tehlike sınırları içerisinde bulunduğumuzu üzülerek belirtmek isterim. Bu olağan dışı hava kirliğinden kurtulmanın çözüm yollarından bir tanesi hatta en kalıcı çözüm yolu, doğalgazın şehrimize bir an önce getirilmesidir. Doğalgaz konusu son yıllarda sürekli şehir gündemimizi meşgul etmektedir. Ancak doğalgazın bir şehre getirilmesi için bir takım şartların oluşması sonrasında gerekli altyapı çalışmalarının yapılması gerekir. Geldiğimiz bu noktada yaptığımız görüşmeler neticesinde şehrimizin de içerisinde olduğu Malkara-Keşan-İpsala Hattı’na doğalgaz getirilmesi yönündeki çalışmaların sonuna yaklaşıldığı yakın bir zamanda da Keşan’ımızın doğalgaza kavuşacağını öğrenmiş bulunmaktayız.” dedi.

KAYITLAR PERŞEMBE GÜNÜ SONA ERECEK

Keşan’a doğalgaz gelmesi halinde bunun binalara ancak yeterli eğitimi almış belgeli tesisatçılar tarafından çekilebileceğini kaydeden Şapçı, şöyle konuştu: “Doğalgaz tesisatını ancak ve ancak bu konuda yeterli eğitimi almış ve doğal gaz tesisatçısı belgesine sahip uzman tesisatçılar yapabilecekler. Keşan’da mevcut durumdaki tesisatçı sayısına baktığımızda Keşan için yeterli sayıda tesisat elemanı bulunduğunu ancak bu tesisatçıların birçoğunun tesisatçı belgesi olmadığını hatta tesisatçı belgesi olanların da doğalgaz tesisatı döşeme yetkilerinin bulunmadığını görmekteyiz. Keşan’a doğalgaz geldiğinde tesisatçılarımızın belgeli olarak doğal gaz tesisatı yapabilmeleri için ve bir takım mağduriyetlerin yaşanmaması adına şimdiden bir takım çalışmaların yapılması gerekir. Keşan Halk Eğitim Merkezi ve Makine Mühendisleri Odası Keşan İlçe Temsilciliği işbirliğinde ‘Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursu’ açılacaktır. Bu kursun öncelikli amacı doğalgaz tesisatçılarına doğalgaz konusunda gerekli eğitimi vermek ve gerekli belgeleri almalarını sağlamaktır. Bu konuda eğitim almak isteyenlerin Keşan Halk Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırmaları ve kurslara katılım sağlamaları gerekiyor. Doğalgaz kursu, 4 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olup yaklaşık 7 ay sürecektir. Kurs süresince kursiyerlere doğalgaz tesisatçılığı konusunda hem teorik hem de uygulamaya yönelik eğitim verilecektir. Doğalgaz kursuna katılacakların Keşan Halk Eğitim Merkezi’ne 31 Aralık 2015 tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.”