Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Yasin Paçaman tarafından yapılan yazılı açıklamada, İlçemiz merkezinde bulunan tüm yataklı tesislerin Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın talimatı ile Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında kontrollerinin 2-9 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada ilçe merkezinde faaliyet gösteren 5 ilk ve orta öğretim yurdu, 10 Pansiyon ve 12 Otel olmak üzere toplam 27 yataklı tesiste yapılan denetimin sonuçlandığı, tesislerde tespit edilen eksiklerin giderilmesi için bina sahip ve yöneticilerine zaman tanındığı, eksikliklerini tamamlamayan tesisler hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulunuldu.
Yangın güvenliğinin önemine değinilen açıklamada, “Ölüm, yaralanma ya da maddi hasara neden olan bir yangının çıkma olasılığını azaltmaya yönelik önlemler bütününe Yangın güvenliği denilmektedir. Önlemler, canlıların yangın yerinden kolaylıkla uzaklaşmaları ve olaydan olabildiğince az zararla kurtulabilmelerini sağlamayı amaç edinir. Yangın güvenliği önlemleri inşaat sürecinde ele alınabildiği gibi, var olan bir yapıya daha sonra da uygulanabilmektedir. Yangın güvenliğini sağlamak maksadıyla yapılan uygulamaların başında yangın çıkışları, yangın merdiveni, yangın söndürme ve uyarı sistemleri gelir.” denildi.