İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2012 yılında en fazla ihracat yapan şirketleri ödüllendirdi.

Farklı kategorilerde toplam 40 şirketin ödül aldığı törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez ile birlik üyeleri katıldı.

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ödül töreninde Edirne genelinde, 2012 Yılı Bakliyat-Hububat-Baharat ve Değirmencilik Ürünleri alanında en çok ihracat yapan firmalar arasında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Yörükoğulları Gıda San. ve Tic. A.Ş. beşinci, Kale Madencilik San. Ve Tic. A.Ş. ise yedinci seçildi.

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahaddin Uyulgan, Meclis üyeleri Necla Dev ve Evren Yörük ile Yönetim Kurulu Üyesi Merthan Dağtaş'tan oluşan oda heyeti, Kale Madencilik’in İpsala Yolu üzerindeki üretim tesislerinde biraraya geldiler.

Keşan TSO yöneticileri tarafından tebrik ziyareti gerçekleştirilen Yörükoğulları Gıda Yetkilisi Evren Yörük ile Kale Madencilik Yetkilileri Ali Osman Kale ve Kadir Kale konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Ülkemizin ve sektörün tek çıkış yolu ihracattır" mesajını verdiler.

İhracat ödülleri, İşlenmiş Tarım Ürünleri İhracatı, Bakliyat-Hububat-Baharat ve Değirmencilik Ürünleri İhracatı, Diğer Gıda Müstahzarları İhracatı ile Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar İhracatı alanlarında değerlendirildi.