Son günlerde sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta gazete kupürü şeklinde hazırlanarak yayınlanan ve yoğun ilgi gören “Keşanlı Şaban Usta” haberi, ulusal medyanın da gündemine oturdu.
Mizahi yaklaşımlı asparagas haberde, Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren modifiyeci Şaban ustanın 82 model Doğan’ı 3 bin TL harcayarak önce Passat’a, 2 bin lira daha masraf yaparak AUDİ A6’ye çevirdiği ardından da artan parçalardan da bir mini Cooper ürettiği hikayesi, mizah haberi oldu.
“Keşanlı Şaban Destanı” başlığıyla verilen mizahi haberde şu ifadelere yer verildi: “Keşan Sanayi Sitesi’nden modifiye ustası Şaban Usta, 1000TL'ye aldığı hurda halindeki 82 model Doğan marka otomobili 3000 TL harcayarak 2014 model Volkswagen Passat'a çevirdi. Emisyon skandalı nedeniyle araçlarını geri çağıran Alman firmaya götürdüğü aracı 2015 model sıfır Passat ile sorunsuz şekilde değiştiren Şaban Usta, memlekete döner dönmez olur da geri isterler diye yeni aracını da 2000 TL masraf yaparak AUDİ A6'ya çevirdi. Artan parçalardan da bir Mini Cooper çıkardı.’  Buraya kadar okuduğunuz satırlar kuşkusuz otomobil tutkunlarını, özellikle de eski arabalarını modifiye ettirerek yenilemek isteyenleri heyecanlandıran cinsten. Doğrusu biz de öyle olsun isterdik. Ancak gerçek hiç de öyle değil. Keşan Sanayi Sitesi’nde gerçeği var mıdır bilmiyoruz ancak bu haberdeki Şaban Usta da, önce Passat’a, sonra AUİDA A6’ya dönüştürdüğü, artan parçalarda çıkardığı Mini Cooper da yok. Gazete kupürü olarak hazırlanıp Facebook’ta dolaşıma sokulan bu paylaşım bizi gülümsetti, siz de tebessüm edin istedik. Ettiniz mi be ya!”