S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi ortakları tarafından kurulan Keşan Toplu Ulaşım Sistemi (KETUS) adlı şirkete alınan 4 aracın tanıtımı, dün gerçekleştirilen bir törenle yapıldı. Keşan’ın toplu taşımacılığına taze kan getiren 2013 model araçlar, törene katılanlar tarafından beğenildi. Araçlardan birinin engellilere hizmet verebilecek donanımda olması da ilgi ve takdirle karşılandı.

2013 Mart ayında İTÜ'den Ulaştırma Anabilim Dalı, Karayolu ve Trafik Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün tarafından hazırlanan ve Keşan Belediyesi ile S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi arasında protokolü imzalanan Keşan Toplu Ulaşım Sistemi (KETUS) için ilk etapta 4 minibüs satın alındı.

Kooperatifin Atakent 1 Konutları yanındaki biriminde yapılan törene Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Bayram, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut,   25 No.lu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Davut Aydın ve kooperatif yöneticileri, Keşan Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve kooperatif ortakları katıldı.

AYDIN: KEŞAN’A EN İYİ HİZMETİ GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Saat 12.15 sıralarında başlayan törende konuşan Kooperatif Başkanı Aydın, katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi: Keşanımıza en iyiyi getirmek için uğraşıyoruz. Engelli aracıyla birlikte 3 aracımızı da şehirlerarası düşünüyoruz. Bu araçlarımızın belgeleri tamamlandığı zaman halkımıza şehir dışına da hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda ve yaptığımız her çalışmada arkamızda duran Yönetim Kurulu üyelerim ile ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Keşanımıza hayırlısı olsun.” dedi.

ÖZCAN: ENGELLİ OTOBÜSÜ BÖLGEMİZDE UYGULANAN İLK HİZMET OLACAK

Aydın’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, şehiriçi taşımacılığını yaklaşık 7 yıldır S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi'yle yürüttüklerini belirterek, Zaman içerisinde iyileştirme programlarımız oldu. Başladığımızdaki minibüsler ile şimdikiler arasında ciddi görüntü ve kalite farkı var. Öncelikle kooperatif yönetiminde görev almış kişilere ve tüm ortaklarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Alınan araçlar arasında biri bizler için çok önemli. Sosyal yönümüzü gösterecek olan çok değerli bir hizmet. Bu da belediye işbirliğiyle yapılmış bir şey. Kendileri daha sonra programlarını yapacaklar ama bu engelli aracımızla ilçemizde tekerlekli sandalye kullanan engellilerimiz verilecek irtibat telefonunu arayarak, evlerinden alınıp gidecekleri yere ücretsiz götürülecek. Bu müjdeyi sizlere veriyorum. Gerçekten bölgemizde uygulanan ilk hizmet olacaktır. Daha sonra da günün belirli saatlerinde diğer engellilerimize ücretsiz servis programları yapılacak. Engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra imkanlarımız doğrultusunda bu araçlarımızın sayılarını da artıracağız. 93 ortağımıza öncelikle teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 AYKUT: ENGELLİ ARKADAŞLARIM İÇİN HAYIRLI OLSUN

 Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: Engelli arkadaşlarım adına öncelikle Belediye Başkanımıza, Kooperatif Başkanımıza ve tüm minibüsçü arkadaşlarımıza bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah engelli arkadaşlarımız için hayırlısı olur.”

Tören, konuşmaların ardından kurban kesimi, toplu fotoğraf çekimi ve ikramda bulunulması ile devam etti.