Edirne İl Genel Meclisinin aldığı kararla 2017 Enez Yılının ilan edilmesiyle Enez ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yalan Edirne İl Genel Meclisinin Enezli üyesi Şenol Kılıç, Merkezden dışa doğru tanıtım seferberliği” ile tanıtım çalışmalarını yoğunlaştıran çevre il ve ilçelerdeki okulların yılsonu gezilerini bu yıl Enez’e yönlendirmelerini beklediğini söyledi. Kılıç, Enez Eşgüdüm Komisyonunun “Enez’i tanıtmak için öncelikle Enez’i kendimizin, Edirnelilerin ve hatta Trakyalıların tanıması gerektiği” kararı ile çeşitli düşüncelerin yaşama geçirilmeye çalışıldığını kaydetti.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ENEZ’E BEKLİYORUZ

Enez yılı ile ilgili etkinlikler hakkında bilgi veren Kılıç, “İl Kültür Müdürlüğü 22 Nisanda Turizm Haftası dolayısıyla 40-50 kadar öğrenciyi Enez’e gönderiyor. Kaymakamlığımız bu çocuklar için 2 rehber öğretmeni görevlendirerek gezinin daha yararlı geçmesini sağlayacak. Biz de gelen misafirlerimizi Gala Gölü’nde bir kır sofrası ile ağırlamayı planlıyoruz. Gelen öğrencilere ayrıca “Adım Adım Enez” isimli öykü kitabımızı da hediye edeceğiz.” dedi

TRAKYA’NIN BU ARKEOLOJİK VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİNİ GÖRÜP ÖĞRENMELİ

Kılıç, sözlerini  “2017 yılını İl Genel meclisi olarak oy birliği ile Enez Yılı ilan ettik.. Bu yılın en önemli özelliği Enez’in yalnız Enez’de yaşayan yerli halk için değil Tüm Edirne, hatta Trakya için önemini herkese anlatmak. Bu nedenle hiç kimse ‘Enez bize uzak’ demeden bu seferberliğe katkı vermeli. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz henüz eğitim sürecinde iken yönetici ve öğretmenlerimizin öncülüğünde Trakya’nın bu arkeolojik ve doğal zenginliklerini görüp öğrenmeli. Bu nedenle tüm okullarımızdan bu yıl çevreye yapacakları gezilerini Enez’e yönlendirmelerini bekliyoruz.” diye sürdürdü.

Önceden haber verildiği takdirde gelecek olan gruplara yardımcı olacaklarını, rehber/ kılavuz desteği verebileceklerini belirten Şenol Kılıç, son olarak şunları söyledi: “Enez’i görmek, öğrenmek ve gurur duymak Trakya’da yaşayan herkesin hakkıdır. Enez’i bilmemek, görmemek her Trakyalı için eksikliktir.”