7 Temmuz 2013 Pazar günü Edirne’de yapılan Kırkpınar başpehlivanlık final güreşlerinden önce, her yıl olduğu gibi Başcazgır Şükrü Kayabaş'ın okuduğu şiirlerle saha hakemlerinin taşıdığı dev Türk bayrağı alana getirildi. Kule Hakem Heyetinin önündeki tribünde Türk Bayrağı’nın dört bir tarafından tutan saha hakemleri, 10. Yıl Marşı eşliğinde saha içinde yürümeye başladı.

Bayrağın şeref tribünün önünden geçişi sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve vatandaşlar ayağa kalkarak geçişi alkışladı. Ancak, tribünde hemen Kılıçdaroğlu'nun solunda oturan Edirne Valisi Hasan Duruer, Sağlık Bakanı Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile beraberindeki birkaç kişinin ayağa kalkmadığı gözlendi.

Her yıl tarihi Kırkpınar Güreşleri ve çıkardığı başpehlivanlarla Türkiye gündemine gelen Edirne’nin, bu kez böyle bir olayla ülke gündemine gelmesi Edirne ve ilçelerinde üzüntü yaratırken, vali ve bakanın Türk Bayrağı’na karşı tutumu, tüm yurtta tepkiyle karşılandı.