Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında onaylanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” projesinin ödül töreni dün yapıldı.  Törende, 48 kursiyere başarı belgeleri ve 100 öğrenciye de karne başarı ödülü verildi

Sevim Yenice Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayan törene, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Edirne İş-Kur İl Müdürü Şengül Çildam, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, Milli Eğitim Şube müdürleri, Proje Koordinatörü Olcay Bilmiş, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar,  sertifika alacak kursiyerler ve ödül alacak öğrenciler katıldı.

 DINKIRCI: HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Dınkırcı, bu tür projeleri çok önemsediğini ve önümüzdeki yıl daha da geliştirilerek hazırlanmasını istedi. Dınkırcı şöyle konuştu: “Özellikle özel ihtimam gerektiren bölgelerde çocuklarımızın okula devam etmelerinin çok önemli olduğunu, okul öncesinden başlayarak lisans düzeyine kadar kendilerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri konusunda Ahmet Tek ve Hasan Tek kardeşler örneğinde olduğu gibi imkanlar dâhilinde her türlü desteği sağlıyoruz. İstihdama yönelik seracılık vb. kursların açılmasını destekliyoruz.  Bu tür bölgelerde sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim anlamında bu ya da buna benzer projelere emek destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

48 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI

Dınkırcı’nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor Projesi’nin 2014 yılı faaliyetleri içerisinde gerçekleştirilen Seracılık Kursu’nu başarı ile tamamlayan 48 kursiyere sertifikaları Kaymakam Dınkırcı ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Törende ayrıca, Keşan’daki değişik ilk ve ortaokullarda okuyan100 öğrenciye derslerinde gösterdikleri başarıdan ve okula devamlılıkları nedeniyle ödüllendirildiler her öğrenciye karne hediyesi olarak kırtasiye seti hediye edildi.