Keşan İzcilik İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü’nün 2013 Yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı geçen Pazar günü Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim ve Toplantı Salonu'nda 26 üyenin katılımı ile yapıldı.

Sat 13.30’da başlayan toplantıya, kulüp üyeleri ve genç izciler katıldı. Divan Başkanlığı’na Kamil Tabak’ın, divan üyeliklerine Ali Fahri Tunç, Orkide Uysal ve Yusuf Çapraz’ın seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Kulüp Başkanı Ali Milli, Denetim Kurulu Raporu ise Aysel Milli tarafından okundu ve ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.


MİLLİ: İZCİLİK, KIR VE ORMANDA YAŞAMA SANATININ ÖĞRETİLDİĞİ BİR EĞİTİMDİR

Faaliyet raporunu okumasının ardından 2013 yılı çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Milli, Keşan’da gençler arasında izciliğin gelişmesi için liselerde kariyer günleri düzenlediklerini ve bazı kamp etkinliklerine katıldıklarını söyledi. Korudağ’ın içinde bulunan Yerlisu Köyü’nün eski ilkokulu binasının kulübün kullanımına verilmesi için başta Edirne Valisi Hasan Duruer olmak üzere Kaymakam Bekir Dınkırcı ve Yerlisu Köyü Muhtarı Güner Arıcan ile izin görüşmelerinde bulunduklarını belirten Milli, bu okulun kulüplerinin kullanımına açıldığını da kaydederek bu nedenle tüm yetkililere teşekkür etti. Sözlerine, izcilik faaliyetinin gençlere kattığı kazanım ve faydalardan bahsederek devam eden Milli şunları söyledi: “İzcilik; milliyet, ırk, din ayrımı olmaksızın herkese açık eğitimsel bir gençlik hareketidir. İzcilik, çocuk ve gencin karakterini, sağlığını, yeteneklerini geliştirmek suretiyle boşlukları doldurur. İzcilik aslında eğitsel, okul dışı, üniformalı bir gençlik etkinliğidir. İzcilik, çocuğa kendisini tanıma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni artırma olanağı hazırlar. İzcilik, kişiyi iyi vatandaş, iyi insan olarak yetiştirmeye çalışır. İzcilik, kır ve ormanda yaşama sanatının öğretildiği bir eğitimdir.” 

Milli’nin konuşmasının ardından tekrar gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2014 Yılı Tahmini Bütçesi’nin belirlenmesinden sonra, kulübün Türkiye İzcilik Federasyonu’na üye olması oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Açık oylama usulü ile yapılan seçimler sonucunda KİZİK’in yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Ali Milli, Nedim Gürkök, Muammer Taşkıran, Orkide Uysal, Okan Çapraz.

Denetim Kurulu: Musa Demir, Onur Bozkurt, Yusuf Çapraz.