Resmi dairelerin kapalı olduğu öğle tatilinde Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin hizmet binasında toplanan köy muhtarları, karşı karşıya kaldıkları sorunları konuşarak bunların çözümü konusunda birbirlerinden fikir alışverişinde bulunuyor.

 MERİÇ: KÖYÜN BİLİRKİŞİSİ OLDUM FİKİR VE TEKLİFLERİM CİDDİYE ALINMADI

Akhoca Köyü Muhtarı Emrullah Meriç, köylerde yapılan toplulaştırma çalışmalarında Edirne’den gelen memurların o zamanlar köyün bilirkişisi olmasına rağmen kendisini yok farz ederek yazıp çizdiklerini ve bu nedenle günümüzde telafisi mümkün olmayan sorunların ortaya çıkmasına neden olduklarını belirterek, “Benim köyümde toplulaştırma yapılırken ben muhtar değildim ama beni köyün bilirkişisi seçtiler. Ben de dahil tüm köylü yapılan çalışmalarda bilirkişilerin yetkili olduğunu zannediyorduk. Benim köy menfaatleri konusunda ortaya attığım hiçbir fikir ve teklif olur görmedi. Meselenin öyle olmadığı, bilirkişilerin, sadece tarlaların değerleri ölçüsünde yetkili olduğu ve yapılan hataların muhtarlar ile ihtiyar heyeti tarafından yapıldığı anlaşıldı. Fakat vatandaş şunu iyi bilmesi gerekiyor ki, bilirkişiler sadece tarla değerlerinde yetkilidir. Bu çalışmalarda; Kaymakamların muhtarlara, hayvan barınakları gibi köy tüzel kişiliğine kalıcı olacak girişimlerin göz ardı edilmeden güzel takip edilmesi gerektiğini bildirse de, o günkü şartlarda görev yapan muhtarların bunları göz ardı ettiği ve aslında köy halkının dilekçe ile ‘Tarlamdan kesilsin ve hayvan barınağı yapılsın’ demesine rağmen yapılmadığı kamuoyunca bilinmelidir.” dedi.

MERALAR KİRAYA VERİLECEKMİŞ

 Köylerdeki mera alanlarından bahseden Meriç, bu mera alanlarının belirli kimseler tarafından devlet eliyle kiralanacağını ve köylerdeki vatandaşların sıkıntılara düşeceği yönünde duyumlar aldıklarını vurgulayarak, “Bunları duyuyoruz. Eğer böyle bir durum olursa tüm muhtarların bu konuda birlikte olması lazım.” diye konuştu.

PİŞKİN: MERA İÇİN GÜBRE İSTEDİK 1 YILDIR GELMEDİ

Lalacık Köyü Muhtarı Mesut Pişkin de meralar konusunda söz aldı. Meraların gübrelenmesi için yetkililerden gübre istediklerini, ancak istedikleri bu gübrelerin hala kendilerine ulaşmadığını söyledi. Meralarda gübreleme ve ıslah çalışması yapılması için dilekçe verdiklerine belirten Pişkin, şunları söyledi: Bu anlamda 2014 yılında yetkililerden gübre ve çalı kesme makinesi istedik, fakat hala gelmedi. Köy meralarında bu sorunlarımız devam ediyor. Bu aracın yakıtını da bizlerin karşılayacağımızı söyledik.”