Evreşe Belediyesi Kalealtı Köyü Muhtarı Beytullah Balıkçı, Kalealtı Köyü’nün uzun zamandır süren su sorununun çözüldüğünü söyledi.

Balıkçı, Keşan’ın, Kalealtı köyü için önemli olduğunu 20-25 kilometre yakınlıkta olduğu için tüm köy halkının Keşan’la ticaret yaptığını dile getirdi.

“SU ARITMA İSTASYONU YAPILDI”

Ayvalık mevkiinden 40 yıldır getirilmek istenen suyun getirildiğini belirten Beytullah Balıkçı, Benden önceki muhtarlarım Ali Var, Ziya Bıyıklıoğlu, Hüseyin Açar gibi muhtarlar bu suyun gelmesi için çok uğraştı. Bu muhtarlarımızın görüşleri benim için önemlidir. Ayvalıktaki suyun getirilmesi için kaymakamlık ve İl Özel İdaresinde yoğun bir çalışma yaptık. Köylülerimizin ve yetkililer ile birlikte 40 yıl getirilmesi için uğraşılan suyu sonunda getirdik. Keşan’dan da aracı olan arkadaşlarımız oldu. Köyümüzün yazın çekmiş olduğu susuzluk sorununu çözmüş bulunmaktayız. Mezarlığımızı yaptırdık. Yaşayanlar kadar ölülerimize de sahip çıktığımızı göstermek istedik. Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Bey’in tavsiyeleri üzerine su artıma tesisi yapılabilmesi için yapı yaptık. Su arıtma istasyonu yapıldı. Köylümüzün bedelsiz olarak sularını arıtıyoruz. Köyümüzün belli bölümlerini parke taşı ile döşedik. Devlet büyüklerimizin ve köylülerimizin yardımı ile şimdiki projemiz, köyümüze düğün salonu kazandırmak. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz.” dedi.