Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Komitesi, Kayseri ve Kapadokya iş forumu gezisi kapsamında, Türkiye’nin en büyük firmalarıyla biraraya gelerek, bölgemizde uygulanabilecek projeler üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Keşan TSO Genç Girişimcileri, daha önce rol-model olarak belirledikleri Kayseri Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu’nu 18 Aralık 2012 tarihinde ziyaret etti.

Komite, Kayseri Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulunu Türkiye’de kurum anlamında ziyaret eden ilk Genç Girişimciler Komitesi odu.

Kayseri Sanayi Odası Yönetimi ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından ilgiyle karşılanan KTSO Genç Girişimcilerine, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Köseoğlu, bu tür ziyaretlerin zaman içerisinde mutlaka semeresinin alınacağına dikkat çekerek, bu anlamda Kayseri'nin doğru bir tercih olduğunu söyledi.

Kayseri SO ve Kayseri sanayisi hakkında Keşan TSO Genç Girişimcilerine bilgiler aktaran Köseoğlu, Kayseri'nin gümrük kapılarına ve limanlara çok yakın olmamasına rağmen bereketli bir şehir olduğunu belirterek, Kayseri’de birçok sektörde 300'e yakın ürün üretildiğini aktardı. Köseoğlu, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde genç ve dinamik işadamları ile hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşacağına inandıklarını ifade ederek, misafirlere ziyaretlerinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Olgaç Çelik ise, Keşan hakkında kısa bilgiler vererek, Keşan TSO’nun 2 bin 500 üyesi olduğu ve bunların tarım, ticaret ve turizm alanlarında faaliyet gösterdiğini söyledi. Çelik, genç girişimciler olarak Kayseri'yi kendilerine model aldıklarını ve buradaki gelişmeleri yakından görmek adına bu ziyareti düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Son olarak Kayseri Genç Girişimciler Kurulunu temsilen bir konuşma yapan Osman Güldüoğlu, faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi vererek, Kayserili genç girişimciler olarak Keşanlı genç girişimcilere ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı plaket takdimleri yapıldı.

Programın devamında Kayseri genç girişimcileri ile birlikte, İstikbal, Gülsan Gıda - Meysu, Izober Rock, Has Çelik ve Başyazıcı Et Mamülleri gibi Türkiye’nin önde gelen firmaları gezilerek gelişmeler hakkında bilgiler alındı.

Kayseri programının ardından 19 Aralık’ta Kapadokya’ya geçen Keşan TSO Genç Girişimcileri buradaki bazı turistik işletmeleri ziyaret ederek, yöresel işletmelerin turistik anlamda nasıl faaliyet gösterdiklerini ve yöresel ürünleri gelen ziyaretçilere nasıl sunduklarını yerinde incelediler, ardından Keşan’a döndüler.