Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler Komitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek yarışma ile ilgili dün bir basın toplantısı düzenlendi.

KTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç ve komite üyeleri katıldı.

TANYOLAÇ: KADIN OLGUSUNA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi olarak, bugüne kadar kadın girişimcileri desteklemek ve geliştirmek amacıyla birçok panel, seminer ve etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Tanyolaç, “Bundan sonra da çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Konumuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İnsan hakları temelinde siyasi, ticari bilincin geliştirilmesi ile sosyal ve ekonomik başarıların kutlanmasına ayrılmış bir gün, dünya kadınlarının günü. 1921’den bugüne kutlanıyor, Birleşmiş Milletler tarafından da 1977’de kabul edilmiş bir gün. Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çalışma arkadaşlarımızla farklı bir etkinlik yapma kararı aldık ve  <Kadın> olgusuna dikkat çekmek istedik. Kadın Girişimciler Komitesi olarak ödüllü bir kompozisyon yarışması düzenlemeye karar verdik.” dedi.

JÜRİYİ TANITTI

Yarışmanın konusunun <Kadın Olmak…> şeklinde belirlendiğine dikkat çeken ve 16 yaş ve üzeri herkesin yarışmaya katılabileceğine kayıt düşen Berrin Tanyolaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart 2013’tür. Yarışmanın jüri başkanlığını Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen yapacaktır. Diğer jüri üyelerimiz ise, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kurucu Müdürü İlknur Kumkale, Gazeteci Derya Aktan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Saylam ve Keşan FM Yayın Sorumlusu Buket Çayır’dır.” DAYANIŞMA YEMEĞİ VERİLECEK

Berrin Tanyolaç, yarışmada dereceye gireceklere verilecek ödüllerle sponsorları da açıklayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yarışmanın birincilik ödülü Özbek Kuyumculuk’un sponsorluğuyla pırlanta yüzük, ikincilik ödülü Özkaya Kuyumculuk’un sponsorluğuyla yarım altın ve üçüncülük ödülü Tuncay Kuyumculuk’un sponsorluğuyla çeyrek altındır. Firmalarımıza bizlere vermiş oldukları yürekten destek için tekrar çok teşekkür ediyoruz. Herkesin düzenlemiş olduğumuz bu kompozisyon yarışmasına katılarak <Kadın Olmak…> konusundaki fikirlerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz. Yarışma afişlerimiz ve duyurularımız yarından itibaren kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yarışma ile ilgili her türlü bilgi odamız Hukuk Danışmanı ve aynı zamanda Komite Sorumlumuz Av. Aylin Arıkan’dan temin edilebilir. Bir diğer etkinliğimiz ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir Dayanışma Yemeği düzenleyeceğiz. Bu yemeğin gelenekselleşerek devam etmesini arzu ediyoruz. Bu gecede de ilham alacağımız, hikâyelerini özenerek dinleyeceğimiz, çok özel konuklarımız olacak.  Bugünü bundan böyle hep beraber kutlamak istiyoruz.  Yemeğimizle ilgili detaylı bilgiyi yakında sizlerle paylaşacağız.

Açıklamanın ardından toplantı sona erdi.