Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün merkez kurs sergilerinin açılışı geçen Cuma günü yapıldı.

Müdürlük binasında gerçekleştirilen ve saat 18.00 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakırlar, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. 

 

KULA: 256 KURS AÇTIK, 5 BİN 622 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ

Açılış konuşmasını yapan Eralp Kula, kurumun yaygın eğitim verdiğini hatırlatarak, “Yaygın eğitim kurumlarının görevleri, istihdamı ve kaliteli iş gücünü yetiştirip, geliştirmektir. Bizler de Keşan’da bunu imkanlar ve talepler ölçüsünde en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda, halkımızın, açtığımız ve açacağımız kurslara katılacağını umuyorum.” dedi.

Kula, konuşmasının sonunda bu yıl açtıkları 256 kursta, 5 bin 622 kursiyerin eğitim görerek, sertifika aldığını sözlerine ekledi.

YÜKSEL: BİNA BUGÜNÜN ŞARTLARINDA YETERLİ AMA GELECEK İÇİN DEĞİL

Daha sonra söz alan Feryaz Yüksel, Keşan HEM’in mütevazi hizmet binasında vermiş olduğu hizmetin bugünün şartlarında yeterli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Fakat geleceği içerisine alabilmek için yeterli değil. Biz, yapacağımız stratejik planlamayla özellikle zorunlu eğitim dışına çıkmış ve üniversiteyi düşünmeyen ya da üniversite dışında kalmış toplumun tüm katmanlarına, tüm hücrelerine inme mecburiyetimiz var. Eğer bu hücrelere iner, yaygın eğitime bunu katabilirsek, kültür seviyesi yüksek, kabiliyetli ve bilinçli bir toplum oluşturmuş oluruz.

“KURSLAR, PSİKOLOJİK TEDAVİ MERKEZLERİDİR”

Yüksel sözlerinin ilerleyen bölümünde Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslara farklı açıdan bakılması gerektiğini vurgulayarak, bu kursların, kursiyerlerin becerilerini sergilemesinin yanı sıra psikolojik tedavi amaçlı olduğunu da iddia etti. Feryaz Yüksel, “Kursların, sosyal ve psikolojik yönleri de var. Bu kurslar, komşular arasındaki sosyal ilişkileri düzenlemesinin dışında, doktora ihtiyaç duymayan psikolojik tedavi merkezleridir.” dedi.

ÇAKIRLAR: HALK EĞİTİMİ, DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HEPİMİZİ İLGİLENDİRİR

Feryaz Yüksel’in ardından konuşan Hüseyin Çakırlar ise halk eğitiminin bir amacının da her yerde, herkes için eğitim olduğunun altını çizerek, “Halk eğitimi bir yaşam merkezidir. Okullar Hayat Olsun Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de uygulanmaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri de motor gücü, itici güç olan halk eğitimi merkezleridir. Halk eğitimi demek, doğumdan ölüme kadar hepimizi ilgilendiren bir kuruluş demektir.” şeklinde konuştu.

DINKIRCI: AYDINLIK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Son olarak söz alan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise artık yapılan bazı çalışmaların, ilçe dışından sipariş edildiğini kaydederek, şöyle dedi: “Benim nezdimde çeyize yönelik kursların çok fazla bir önemi yok. Şu an halk eğitiminde müthiş bir başarı elde edilmiş durumda. Tarımdan, hayvancılık ve turizme kadar çok çeşitli alt dallar var. Ama şuankileri yeterli görmeyelim. Önümüzdeki sene bunları çok daha yukarılara taşıyalım. Kimin için? Gelecek nesiller için. Bu bölgenin marka değerleri var. Stratejik olarak çok önemli bir konumdayız. Eğer bir olur, beraber hareket edersek aydınlık günler bizi bekliyor.

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Daha sonra ise yıl boyunca gerçekleştirilen kurslarda eğitim görerek başarılı olan 41 kursiyere, protokol tarafından sertifikaları verildi. Feryaz Yüksel, kursiyerler içerisinde olan eşine sertifikasını bizzat kendi takdim etti. Müzik kursu öğreticilerinden oluşan grubun konserinin ardından ise defile yapıldı. Etkinlik sergi açılışının yapılması ve serginin gezilmesi ile son buldu. Etkinlik sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu.